Események betöltése

2019 februárjában a Reich Károly galériában a MOMkultban Bada Márta naiv cigány kortárs festőművésznő képei kerülnek kiállításra.

„Szekere Erzsébet textilművész bíztatására készítettem el a 14 képet a Jelenések könyvéhez, amelyeket fekete rajzszénnel és kék pasztellkrétával rajzoltam. A feketével a gyászt akartam kifejezni, a kékkel a hidegséget. A rajzokon a Jelenések könyve egy-egy jelenete elevenedik meg a fantáziám alapján. Arra szólítom fel a befogadó közönséget, hogy rajzaim mondanivalóját zárják szívükbe, mert Isten jó néven veszi a jó cselekedeteket. Ezért is fohászkodom hozzá, hogy bocsássa meg bűneinket és irgalmazzon nekünk az utolsó napon. „ Bada Márta

 

Bada Márta – 14 kép a Jelenések könyvéhez

  1. kép: Szent angyalok
  2. kép: Égi Szentek (a pillangó az elmúlás jelképe)
  3. kép: Az angyalok Istennek ajánlják a holtak lelkét
  4. kép: Sötétség lesz a Földön
  5. kép: Az angyal megfújja a harci trombitát
  6. kép: Elkezdődik a harc (angyal fekete lovon, kezében nyíllal)
  7. kép: Az angyal kivont karddal, barna lovon
  8. kép: Az angyal fakó lovon, mérleggel a kezében felméri a bűnös lelkeket
  9. kép: A Főangyal elkezdi az aratást, kezében éles sarlóval

(Fölötte Isten sáskákat bocsájt le, amelyek csípése fájdalmas, de nem halálos, hatalmas szenvedést okoz.)

    10. kép: Az angyalok az égi madarakat hívják, velük együtt megjelennek a darvak, hogy eltakarítsák a holtakat a föld színéről

   11. kép: Szent Mihály arkangyal letaszítja a vörös sárkányt  (A sárkány farka kígyóhoz hasonlít. Szent Mihály arkangyal erős testével rázuhan a sárkányra, egyik kezében a sárkány feje, másik kezében éles lándzsa, amivel átszúrja a sárkány nyakát.

    12. kép: Isten eljön Szent Fiával, hogy ítélkezzék élők és holtak fölött

(Eközben megjeleink a sas, Isten kérdi tőle: ”Te mit keresel itt? A sas azt mondja: „Eljöttem vigyázni a bárányra!” Isten kezében egy meteor, készen áll az ítélkezésre. Szent Fia fehér lovon, kezében karddal és lándzsával készen áll a harcra)

   13. kép: Higgyél Istenben!

   14. kép: Isten adhat örök életet