Események betöltése

Várdai István (cselló), Balázs János (zongora)

Kodály: Szonatina, Kodály: Szólószonáta, Chopin: g-moll gordonka-zongora szonáta, op. 65

A zongorista Chopin számára élete utolsó éveiben tett kirándulás volt csellóra komponálni, a csellista Kodály ellenben fiatalon talán élete legjobb hangszeres művét komponálta erre a hangszerre. A világszerte ünnepelt  Várdai István és a nála pár évvel fiatalabb Balázs János életünkben először játszanak együtt – épp annyi idősen, mint amikor Kodály a Szonatinát és kicsit később a Szonátát komponálta.

Chopin cselló-zongora szonátája koncertpódiumon ritkán hallható, igazi különlegesség: barátjának, a kitűnő csellistának, Auguste Franchomme-nak írta, akivel együtt is mutatták be az utolsó három tételt Chopin utolsó nyilvános koncertjén, 1848. február 18-án – a darab az utolsó még Chopin életében megjelent zenemű is egyben. Kodály Szonatinája és főleg Szólószonátája ellenben a szerző méltán legtöbbet játszott hangszeres művei közé tartoznak – az utóbbi darab mintegy félórás hosszával, hihetetlenül expresszív és egyedi megoldásaival a csellóirodalom egyik legnehezebb és egyben leggyönyörűbb opusza.

Jegyek: 2000 ft, 3000 ft, 4000 ft, 5000 ft, 6000 ft, 8000 ft

 

Közvetlenül a jegy@cziffrafesztival.hu e-mail-címen 10% kedvezménnyel vásárolhatja meg belépőjegyeit.

 

A Zeneakadémián megrendezésre kerülő koncertek még nagyobb kedvezménnyel bérletben is vásárolhatók a Zeneakadémia jegypénztárában vagy a https://czf.jegy.hu/seasonticket oldalon.

 

Jegyvásárlás