Klaviatura

Cziffra Fesztivál – díjfelhívás

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész és művészeti vezető kezdeményezése nyomán hagyományszerűen 2022-ben is várják a jelöléseket a Cziffra György Fesztivál díjaira. 2017 óta a pályájuk elején álló fiatal zenei tehetségeket, valamint a legnagyobb kulturális értékeket felmutató emberi teljesítményeket hivatott a díj elismerni.

Tehetség-díj
Évente 2 zeneművésznek ítélhető oda, 32 éves korig, kimagasló egyéni teljesítményért. A Tehetség-díj nyertesei az emlékplakett mellett személyenként bruttó 1.000.000 Ft pénzjutalomban részesülnek.

Életműdíj
Évente 2 személynek ítélhető oda, kor megkötés nélkül. A díjakat zeneművész, pedagógus, menedzser vagy kulturális szervező nyerheti el. Az Életműdíj nyertesei az emlékplakett melett személyenként bruttó 500.000 Ft pénzjutalomban részesülnek.

A jelölés menete
Küldje el a koncert@cziffrafesztival.hu címre a jelölt szakmai életrajzát (max. 1500 karakter szóközökkel együtt), ami tartalmazza a különböző jelentős nemzetközi versenyeken elért díjakat és a fiatal művész eddigi legfontosabb koncertjeit is), nyomdai minőségű fényképét (min. 300 dpi) és a jelölt e-mail-címét, telefonszámát. Tehetség-díj jelölés esetében a jelölt pontos születési dátumát és egy szakmai ajánlást.

Jelölő lehet zeneművész, pedagógus, kulturális szervező, intézményvezető.

Amennyiben valaki saját magát szeretné jelöltetni, szükséges egy ajánlást benyújtania a kulturális élet egy elismert személyiségétől.

A díjazottakat szakmai grémium választja ki a beküldött jelölések alapján. A döntés során a szakmai életút mellett fontos szerepet játszik a Cziffra György művészetéhez köthető ideológia, előadóművészeti, tanári és emberi hitvallás jelenléte, továbbadása, képviselése.

A jelölések beküldésének határideje: 2022. február 1.  A jelölés elfogadásáról a jelöltet e-mailben értesítjük.

Az ünnepélyes díjátadóra a Cziffra György-emlékév keretében megrendezésre kerülő Cziffra György Fesztivál gálakoncertjén, 2022. február 27-én kerül sor a Zeneakadémia Nagytermében.  

A Cziffra Fesztivál a díjakat Budapest Főváros 13. kerületi Önkormányzata, és a Kőbányai Önkormányzat anyagi támogatásával biztosítja.

 

Eddigi díjazottjaink:

Tehetség-díj:
Életműdíj:
Vasary Tamas Ok
Vásáry Tamás
zongoraművész
Jakobi
Jakobi László
hangversenyrendező
Ranki Dezso
Ránki Dezső
zongoraművész
Csonka Andras 4000px By Tuba Zoltan 1 270
Csonka András
kulturális szakember
Jando Jeno
Jandó Jenő
zongoraművész
Brecht Erika
Becht Erika
zenepedagógus
Kovácsjános
Kovács János
karmester
Névtelen Terv (17)
Konrád György
brácsaművész

A díjak finanszírozása a Budapest Főváros 13. kerületi Önkormányzata és a Kőbányai Önkormányzat támogatásával valósul meg.

Cziffra György zongoraművész születésének 100. évfordulóját Magyarország hivatalos Emlékév keretei között ünnepli. A Cziffra György-emlékév programjai Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész művészeti vezetésével egyedülálló szakmai összefogás keretei között valósulnak meg itthon és külföldön. Az Emlékév a Miniszterelnökség támogatásának köszönhetően és a Bethlen Gábor Alapkezelő segítségével valósul meg. A Cziffra Fesztivál kiemelt szponzora az MVM.