DÍJAK 2020-01-14T09:29:09+00:00

A Cziffra Fesztivál Díjbizottsága jelöléseket, illetve pályázatokat vár a Fesztivál díjaira 

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész kezdeményezése nyomán hagyományteremtő szándékkal alapították meg a fesztivál díjait 2017-ben, amelynek célja a pályájuk elején álló tehetségek támogatása, valamint a legnagyobb kulturális értékeket felmutató emberi teljesítmények elismerése mind erkölcsileg, mind pedig anyagi hozzájárulással.

A Cziffra Fesztivál Díjainak bemutatása

A Cziffra Fesztivál Tehetség-díja 

Évente 2 zeneművésznek ítélhető oda, 32 éves korig. Kimagasló egyéni teljesítményért.

A Cziffra Fesztivál Életműdíja 

Évente 2 személynek ítélhető oda, kor megkötés nélkül. Az egyik díjat egy zeneművész, a másikat egy pedagógus, menedzser, vagy kulturális szervező érdemelheti ki.

A Tehetség-díj bruttó 1.000.000 Ft pénzjutalommal és emlékplakettel, az Életműdíj bruttó 500.000 Ft pénzjutalommal és emlékplakettel jár.

A díjátadó ünnepélyes keretek között zajlik a Cziffra Fesztivál gálahangversenyén,  2020. február 23-án 19:30-kor a Zeneakadémia Nagytermében.  

A díjazottakat szakmai grémium választja ki a jelölések alapján. 

A jelölés feltétele:

  1. Szakmai életrajz (max. 1500 karakter szóközökkel együtt), aminek tartalmaznia kell a különböző jelentős nemzetközi versenyeken elért díjakat és a fiatal művész eddigi legfontosabb koncertjeit is.
  2. Nyomdai minőségű fénykép (min. 300 dpi)
  3. A jelölt e-mail-címét, telefonszámát, pontos születési idejét

 A jelöléseket legkésőbb 2020. 01. 25-ig a management@cziffrafesztival.hu e-mail-címre kérjük eljuttatni. A jelölés elfogadásáról a jelöltet e-mailben értesítjük.

Eddigi díjazottak 

Tehetség-díj: Kállai Ernő (hegedű), Devich Gergely (gordonka), Ránki Fülöp (zongora), Horti Lilla (ének), Szabó Marcell (zongora), Pusker Júlia (hegedű) 

Életműdíj: Vásáry Tamás (zongoraművész), Jakobi László (hangversenyrendező), Ránki Dezső (zongoraművész), Csonka András (kulturális szakember), Jandó Jenő (zongoraművész), Becht Erika (zenepedagógus)

A díjak finanszírozása a Budapest Főváros 13. kerületi Önkormányzata és a Kőbányai Önkormányzat támogatásával valósul meg.

FŐSZPONZOR

KIEMELT TÁMOGATÓK
VÁRKONYI ATTILA

NKA

TÁMOGATÓK
REKECZKY CSABA

FastVentures

PARTNEREK