Klaviatura

DÍJfelhívás 2023-2024

CZIFFRA GYÖRGY FESZTIVÁL 

2023-ban is várjuk a jelöléseket a Cziffra György Fesztivál díjaira.

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, a Cziffra György Fesztivál művészeti vezetője kezdeményezése nyomán hagyományteremtő szándékkal alapították meg a Cziffra Fesztivál díjait 2017-ben azzal a céllal, hogy a pályájuk elején álló zeneművészeket, valamint a legnagyobb kulturális értékeket felmutató emberi teljesítményeket elismerjék és díjazzák.

A díjazottokat szakmai grémium választja ki a beküldött jelölések alapján. A szervezők jelen díjfelhívásban három kategóriában várják a felterjesztéseket 2023. december 31-ig.

Tehetség díj: Korhatár: 18-32 év. A díj kimagasló egyéni teljesítményért ítélhető oda.
A Tehetség díjat elnyert művészek az emlékplakett mellett pénzjutalomban részesülnek.

Életműdíj: Az életműdíjat olyan zeneművész, pedagógus, kulturális szervező vagy szakember érdemelheti ki, aki több évtizedes munkájával nagyban hozzájárult hazánk kultúrájának gyarapításához.
Az Életműdíjat elnyert személyek az emlékplakett mellett pénzjutalomban részesülnek.

Kreatív Művész díj: Korhatár: 18-32 év. A díj kimagasló egyéni teljesítményen felül olyan zeneművészeknek ítélhető oda, akik újszerű gondolkodásukkal, improvizatív stílusukkal leginkább képviselik azt a szellemiséget, a műfaji határok elmosását, a nyitottságot-, mely Cziffra előadói egyéniségét jellemezték. A Kreatív Művész díjat elnyert művészek az emlékplakett mellett pénzjutalomban részesülnek.

 

A JELÖLÉS MENETE

 

Mindhárom kategóriában a dijak@cziffrafesztival.hu e-mail-címre várjuk:

  • a jelölt szakmai életrajzát (max. 1500 karakter szóközökkel együtt)
  • a díjra való ajánlást
  • nyomdai minőségű fényképet (min. 300 dpi)
  • a jelölt e-mail-címét, telefonszámát

A Tehetség díj és a Kreatív Művész díj esetében a levél tartalmazza a különböző jelentős nemzetközi versenyeken elért díjakat (és a fiatal művész eddigi legfontosabb koncertjeit, lemezeit is), valamint a jelölt pontos születési dátumát és egy szakmai ajánlást is.

A jelölések beküldésének határideje: 2023. december 31. A jelölés elfogadásáról a jelöltet e-mailben értesítjük.

A Cziffra Fesztivál díjainak támogatója Áder János korábbi köztársasági elnök és Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat.

 

További információ a Cziffra fesztivál díjairól és az eddigi díjazottakról itt.