1992 és 1995 között Boris Belkin volt a zenekar művészeti vezetője. Ez alatt az időszak alatt két CD-t adtak ki Mozart műveinek felvételeivel.

1993-ben hosszú dél-amerikai turné következett. 1995 februárjában nagy sikert arattak a franciaországi Nantes-ban, amikor a zenekar részt vett a Mozart / La Folle Journee című minisorozat forgatásán. Ugyanebben az évben a zenekar befejezte második dél-amerikai turnéját, amelynek során megkapták a kritikusok a legjobb külföldi zenekarnak járó díját azok közül a zenekarok közül, akik abban a szezonban felléptek a Buenos Aires-i Teatro Colonban.

Azóta a zenekar fellépett az amszterdami Royal Concertgebouw-ban, a berlini Philharmonie-ban, a párizsi Théâtre des Champs-Élysées-ben, a zürichi Tonhalléban, a Rio de Janeiro-i Teatro Municipalban és más fontos koncerttermekben.

A Salzburg Chamber Soloists számos fesztiválon fordul meg rendszeresen, többek között az Academia Chigianán Sienában, a Turku Musikfestivalon Finnországban, a würzburgi Mozart Fesztiválon, a Schubertiadén a dániai Roskildében, a MIDEM-en Cannes-ban, továbbá a Salzburger Kulturtage rendezvényén. 2001-ben a zenekar meghívást kapott Libanonba a Baalbeck Festival záró koncertjére.

2002 januárjában az együttes 8 seasons (Nyolc évszak) című műsorával közösen turnézott Senta Berger színésznővel Németországban, Antonio Vivaldi és Astor Piazzolla művét adva elő.

2003 kiemelkedő eseménye volt egy német turné Giora Feidmannel, amelynek során a zsidó klezmert és az argentin tangót ünnepelték.

Visszatérve Észak-Amerikába 2004-ben, a Salzburg Chamber Soloists fergeteges sikereket aratott San Franciscóban, Tacomában, Los Angelesben, Chicagóban, Calgary-ban és más városokban.

2005 októberében Mozart, Mendessohn, Bruckner, Elgar és Bartók műveinek előadásával harmadszor is turnéztak Dél-Amerikában, többek között útba ejtve Sao Paulót, Curitibát, Rio de Janeirót és Santiago de Chilét.

2006-ban, Wolfgang Amadeus Mozart születésének 250. évfordulója alkalmából a zenekar 17 koncertet tartott Salzburgban, a fenséges Grosser Saal des Mozarteums-ban, és több mint 100 koncertet világszerte, rangos fesztiválokon és koncerttermekben, érintve Németországot, Franciaországot, Belgiumot, Svájcot, Spanyolországot, Törökországot és Olaszországot.

Tavasszal és ősszel az együttes kétszer is visszatért az Amerikai Egyesült Államokba és Mexikóba, ahol 29 koncertet adott olyan fontos helyszíneken, mint az Illinois-i Krannert Center, a denveri Newman Center, a connecticuti Joergensen Center, a carmeli Sunset Cultural Center, a Stanford University, a Kansas Egyetem területén található Lied Center, a washingtoni Kennedy Centerben, de játszottak Worcesterben, Palm Beach-en, a Charlottesville-i Tuesday Evening Concert Series részeként, valamint Mexikóvárosban megnyitották a Festival del Centro Historicót. Szólistákként Andreas Klein zongoraművésszel és Katharina Gross csellóművésszel megerősítve a sajtó, a műsorvezetők és a közönség körében egyaránt a legnagyobb elismeréssel szóltak róluk.

A Salzburg Chamber Soloists a DENON és a Coviello Classics számára készített felvételeket.