Események betöltése
Ez az esemény elmúlt.

Bogányi Gergely (zongora), Kállai Vonósnégyes, Isabelle Oehmichen (zongora), Massimo Mercelli (fuvola)

Schubert: Gesz-dúr impromptu, op. 90, no.3, Liszt: A Villa d’Este szökőkútjai,
Chopin: Fisz-dúr noktürn, op. 15/2, Magin: Triptyque Polonais, (Oehmichen),
Mozart: D-dúr fuvolanégyes, KV 285 (Mercelli, Kállai Vonósnégyes)
*** Schumann: Esz-dúr zongoraötös, op. 44, (Bogányi, Kállai Vonósnégyes)

Műsorvezető: Bősze Ádám

A Cziffra György Fesztivál nyitó hangversenye színes zenei élményt nyújt a közönségnek, hiszen a koncert során zongora, fuvola és vonós hangszerek egyaránt megszólalnak.

Mozart két fuvolaverseny mellett négy fuvolanégyest írt, ezek mind virtuóz, könnyed, concerto-szerű művek. Schumann nagyszabású Zongoraötöse szinte egy második zongoraverseny – igazi jutalomjátéknak ígérkezik Bogányi Gergely és a Kállai Vonósnégyes számára.

A francia zongoraművésznő, Isabelle Oehmichen több ponton kötődik a fesztivál névadójához: 1993-ban megnyerte a Cziffra Zongoraversenyt Franciaországban, tanítványa volt Cziffra Györgynek és jelenleg ő a franciaországi Cziffra Alapítvány művészeti vezetője. Az imolai születésű Massimo Mercelli napjaink egyik legkeresettebb fuvolistája. A Kossuth-díjas zongoraművész, Bogányi Gergely a hazai közönség előtt nem szorul bemutatásra. A 2015-ben alapított, kitűnő zenészekből álló Kállai Vonósnégyes fiatal együttesnek számít. Primáriusuk, Kállai Ernő 2017-ben megkapta a Cziffra Tehetség-díjat.

 

Jegyek: 6000 Ft, 5000 Ft, 4000 Ft

 

Közvetlenül a jegy@cziffrafesztival.hu e-mail-címen 10% kedvezménnyel vásárolhatja meg belépőjegyeit.

 

Jegyvásárlás
Go to Top