2021 február

hét15feb19:30Cziffra FesztiválFölszállott a páva variációi a Kárpát-medencébőlPál István Szalonna és Bandája és a Cziffra Fesztivál díjazottjai19:30 MOMkult, Színházterem

Részletek

Közreműködik:

Horti Lilla (ének), Kállai Ernő (hegedű), Kovács Gergely (zongora), Pál Eszter (ének), Pál István Szalonna és Bandája, Pusker Júlia (hegedű), Balázs János (zongora)

Műsorvezető: Becze Szilvia

Műsor:

Bartók:  Hegedű duók 37,26 – Somogyi muzsika (Pusker Júlia, Kállai Ernő, Pál István Szalonna és Bandája)
Bartók: Hegedű duók 36 – Dudanóták felvidékről ( Kürti Muzsika) (Pusker Júlia, Kállai Ernő, Pál István Szalonna és Bandája)
Édesanyám rózsafája (Kalotaszegi muzsika Bartók körösfői gyűjtése alapján) (Pál Eszter, Pál István Szalonna és Bandája)
Kodály: Kállai kettős (Horti Lilla, Pál Eszter, Pál István Szalonna és Bandája)
Kodály: Székely fonó (Horti Lilla, Kovács Gergely, Pál István Szalonna és Bandája)
Bartók. Hegedű duók 35, 32 – A máramarosi ruszinok és románok muzsikája (Pusker Júlia, Kállai Ernő, Pál István Szalonna és Bandája)
Bartók: 1. rapszódia (Kállai Ernő) és annak népzenei forrásai (Pál István Szalonna és Bandája) 

(szünet)

Bartók: 2. rapszódia (Pusker Júlia, Pál István Szalonna, Kovács Gergely)
Kodály: Galántai táncok dallamainak forrásai – felvidéki muzsika (Pál István Szalonna és Bandája)
Bartók: Gyermekeknek 1., 2. sorozat (Pál Eszter, Kovács Gergely)
Bartók: Hegedű duók 17, 18 – Muzsika a felső-Tisza vidékéről (Pusker Júlia, Kállai Ernő, Pál István Szalonna és Bandája)
Bartók: Román népi táncok (Pusker Júlia, Pál István Szalonna és Bandája)
Liszt: 14. magyar rapszódia – A kor népzenei leképződései (Balázs János, Pál István Szalonna és Bandája)

Pál István Szalonna zenekaralapítóként, a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetőjeként és hangszerkészítőként a Kárpát-medence zenei világának továbbéléséért dolgozik. Bandájával bejárta a világot, a legkisebb falvakban és a legnagyobb városokban ugyanazzal az elkötelezettséggel lépnek fel. Sikereik a magyar népdal sikerei is. Most klasszikus zenész kollégáikkal, a Cziffra Fesztivál díjazottjaival állnak színpadra, hogy bemutassák a „tiszta forrást” Somogytól Kalotaszegig, Máramarostól a Felvidékig, és azt, ami ebből született Bartók és Kodály íróasztalán. Hidat vernek az árok fölé, amely a népzenét a műzenétől elválasztja.

(A Cziffra Fesztivál és a MOMkult közös koncertje)

Jegyár: 4300 Ft, 3000 Ft, 1900 Ft

Jegyek itt elérhetőek.

A Cziffra Fesztivál programjaira (2021. február 9–21.) jegyek kaphatók a czf.jegy.hu oldalon, valamint a MOMkult és a Zeneakadémia jegypénztárában. 2020. december 31-ig történő jegyvásárlás esetén 10% kedvezményt biztosítunk a Fesztivál programjaira. A kedvezményt a jegy@cziffrafesztival.hu e-mail-címen lehet igényelni a koncert dátumának és a jegyek számának megadásával vagy személyesen a MOMkult jegypénztárában.

Kiemelt szponzor: MVM

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

 

Idő

(Hétfő) 19:30

Helyszín

MOMkult, Színházterem

1124 Budapest, Csörsz utca 18.

Társszervező

MOMKult

Go to Top