Köszöntő 2019-01-07T11:58:49+00:00

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

“A művészet az emberben és a természetben megnyilvánuló rejtelmesnek, isteninek érzéki visszaadása”.

Az idézet Liszt Ferenctől származik, akinek Cziffra György volt bizonyos értelemben a leghitelesebb tolmácsolója. Azon alkotó- és előadóművészek, akik képesek egyedülállót, maradandót és időtállót alkotni, egyértelműen több részt vállaltak az egyetemes kultúra ápolásában. Magyarország mindig is élen járt a művészetek, tudományok legmagasabb fokú művelésében. Büszkeséggel tölt el, hogy a hazánkból induló Cziffra György Fesztivál mára nemzetközileg is ismertté és elismertté vált. Rendületlenül hiszek benne, hogy Cziffra György neve és szellemisége a világ számos pontjára eljut majd, és példaértékű művészete és életútja etalonként éri el a fiatal generációt.

A 2019-es Fesztiválon is impozáns művész névsor örvendezteti majd meg a közönséget José Cura sztárvendégünkkel az élen. A klasszikus zenei koncertek mellett könnyűzenei estek, tudományos előadások, kiállítások és mesterkurzus is színesíti a Fesztivál palettáját. Reményeim szerint ékes bizonyítéka lesz ez a páratlan művészeket felvonultató komolyzenei programsorozat annak, hogy a zene nem ismer határokat, korlátokat és műfaji besorolásokat. A 2019-es Fesztivál egyik újdonsága az a fókusz, amelyet a régi idők kávéházi cigányzenéjének népszerűsítése érdekében indítunk útjára.

Hálás köszönet illeti főtámogatónkat, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-t, a Nemzeti Kulturális Alapot, Várkonyi Attilát, a Hegyvidéki Önkormányzatot, a MOM Kulturális Központot és további támogatóinkat, partnereinket.

A Fesztivál programjaihoz szeretettel kívánok kedves mindannyiuknak örömteli pillanatokat, maradandó élményeket és euforikus feltöltődést!

Balázs János
Liszt- és Prima-díjas zongoraművész, Érdemes Művész
A Cziffra Fesztivál alapító művészeti vezetője

FŐTÁMOGATÓ

KIEMELT TÁMOGATÓK

NKA

VÁRKONYI
ATTILA

FastVentures

támogatók | partnerek

Rekeczky Csaba

HELYSZÍNEK