PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EGYÉNI KIÁLLÍTÁS MEGVALÓSÍTÁSÁRA

Img 20210217 123922

 

A CZIFFRA GYÖRGY FESZTIVÁL PÁLYÁZATOT HIRDET EGYÉNI KIÁLLÍTÁS MEGVALÓSÍTÁSÁRA

 

A Cziffra György Fesztivál pályázatot hirdet a Magyar Képzőművészeti Egyetem festőművész és grafikusművész (képgrafika specializáció) szakos hallgatói részére (2–4. évfolyam) egy önálló kiállításon való bemutatkozási lehetőségre a MOM Kulturális Központ Reich Károly Galériájában a Cziffra György Fesztivál ideje alatt.

A Fesztivál szervezői a kezdetek óta kiemelt figyelmet fordítanak a fiatal tehetségek támogatására évről-évről megvalósuló kiállítások folytatják azt a missziót, amelyet Cziffra György indított útjára 1973-ban. A zongoraművész alapítványt létrehozva segítette a tehetséges zenészeket, képzőművészeket. Rendszeresen szervezett kiállításokat a Senlisban található alapítvány központjában, a Saint-Frambourg kápolnában. A Cziffra György Fesztivál, követve a hagyományokat a zenei programok mellett kiállításokkal is várja az érdeklődőket.

A pályázat célja: A pályakezdő képzőművészek számára is szeretne bemutatkozási lehetőséget biztosítani, így a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő- és képgrafika szakos hallgatói között meghirdetett pályázat győztese egy önálló kiállítással mutatkozhat be a MOMkult Reich Károly Galériájában.

A kiállítás tervezett időpontja: 2024. február 12. – március 31.

A kiállítás helyszíne: MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. – Reich Károly Galéria, 1124 Budapest, Csörsz utca 18.

Jelentkezési feltételek: Kallós Judit művészettörténész e-mail címére (kallos.judit@hegyvidekgaleria.hu) várjuk a Magyar Képzőművészeti Egyetem másod-, harmad- és negyedéves festő- és képgrafika szakos hallgatóitól az alábbi dokumentumokat:

  • a kiállításon bemutatni kívánt, elkészült művek digitális fotói a pontos műtárgyadatok megadásával (alkotó neve, mű címe, mű keletkezési ideje, technika, méret)
  • digitális portréfotó az alkotóról
  • bemutatkozás (800-1000 karakter)
  • kiállításkoncepció a művek rövid ismertetésével (1000-2000 karakter)

A kiállításra alkotónként 5-10 mű reprodukciójával lehet nevezni.

A műtárgyakat kiállításra kész állapotban (keretezett, paszpartuzott, üvegezett, függesztésre alkalmas) tudjuk fogadni.

A MOM Kulturális Központ és a Cziffra Fesztivál vállalja a művek helyszínre szállítását és visszaszállítását az előre egyeztetett időpontokban, valamint a művek installálását a kiállító művész közreműködésével, instrukciói szerint. Vállalja továbbá a megnyitó költségeit (szakmai megnyitó, zenei közreműködés), a PR-és marketing költségeket, grafikai – nyomdai költségeket.

 

Jelentkezési határidő: 2023. november 30.

A győztes/nyertes pályázat kihirdetésének ideje: 2023. december 11.

A kiválasztott alkotóról 2023. december 12-ig e-mailben értesítést küldünk.

Sikeres alkotómunkát kívánunk és várjuk a jelentkezéseket!