Fókuszban a fiatalok

A Cziffra Fesztivál programjaiban a kezdetek óta kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek támogatására, bemutatására. Tehetségprogramunk keretében Cziffra György tehetségtámogató tevékenységét folytatjuk évről évre a Cziffra Fesztivál díjainak átadásával, mesterkurzusok szervezésével, valamint fiatal tehetségek számára fellépési lehetőségek biztosításával.

Fókuszban a fiatalok címmel külön sorozatot szentelünk a fiatal művészek bemutatásának. Koncertjeinken szeretnénk megmutatni, hogy a számos világhírű művész mellett felnövekőben van egy újabb generáció, amelyből több ifjú művész bontogatja szárnyait, akik reményeink szerint a szemünk előtt fejlődnek és lép majd ki a nemzetközi porondra.

“A tehetséggondozás nagyon sokrétű vállalás, mi pedig arra törekszünk, hogy a lehetőségeinkhez mérten ennek minél több aspektusát le tudjuk fedni. A fesztivál díjakkal, anyagi, erkölcsi elismerésekkel, mesterkurzusokkal és nem utolsó sorban fellépési lehetőségekkel segíti a fiatal tehetségek pályáját, fejlődését.” – Balázs János

 

Cziffra György nyomdokain:

Amikor Dohnányi Ernő, a nagy tiszteletben álló zongoraművész és zeneszerző a Zeneakadémia főigazgatójaként meghallgatta a nyolcéves Cziffra Györgyöt, ez a szállóigévé vált mondat csúszott ki a száján: „Ez nem gyöngyszem, ez maga a Koh-i-Noor gyémánt!” Ekkor még nem létezett a rendkívüli tehetségek osztálya, így a csodagyereket a Zeneakadémia tanári kara elsőéves növedékként vette nyilvántartásba. Talán ennek szükségét saját bőrén tapasztalva – a „fekete kenyérre” és a „kényszerhallgatásra” gondolva – hozta létre alapítványát és ösztöndíjait. Így épült újjá a korai gótikus Szent Frambourg-kápolna Senlisben, ami korántsem volt egyszerű vállalkozás.

 

 

 

Binary Comment
Cziffra Antal Lusztig Megnyito Printsize 0942
Binary Comment
@barthabotond Hcc Adventi Koncert 2021 01 (29)
Cziffra Hegyvidék 12.02 Foto Asszonyi Eszter 25
Rron Bakalli
Cziffra Hegyvidék 12.02 Foto Asszonyi Eszter 19
Cziffra Ajamk 11.03 Foto Asszonyi Eszter 39
Cziffra Ajamk 11.03 Foto Asszonyi Eszter 12
Cziffra 2022 08 28 Mom Foto Asszonyi Eszter 33
Andrej Gugnin Credit Boris Scitar(2)
20220401 162634
Mesterakademia 2022 04 03 Foto Asszonyi Eszter 28
Cziffra Alapítvány Koncert Hegyvidék 2022 02 17 Foto Asszonyi Eszter 28
@barthabotond Hcc Adventi Koncert 2021 01 (15)
Csoportkép