Koncerttel ünnepli 25. születésnapját a bécsi Cziffra Stiftung

Forrás: papgeno.hu

A bécsi Cziffra Alapítvány negyedszázados évfordulója alkalmából a Cziffra György-emlékév és a Cziffra Stiftung közös szervezésében lép fel Bécsben június 24-én Balázs János (zongora), a Cziffra-emlékév művészeti vezetője, Sárközy Lajos (hegedű), a Cziffra Fesztivál Tehetség-díjas művésze, Nicole Henter (fuvola) és Denys Dragan (zongora), a bécsi Cziffra Alapítvány kiemelt művészei. Az ünnepi koncertnek a Collegium Hungaricum ad otthont.

Bővebben

25 éves az osztrák „Cziffra Stiftung“

Forrás: volksgruppen.orf.at

Ezen a hétvégén ünnepelte negyedszázados megalapítását Bécsben az ausztriai Cziffra Alapítvány. Az ő meghívásukra érkezett a megemlékezésre a Cziffra100 rendezvénysorozat egyik programja a fővárosba, amelynek a Collegium Hungaricum adott helyszínt pénteken este.

Bővebben

Mit tanulhatunk Cziffra Györgytől?

Forrás: papageno.hu

Cziffra György azok közé a művészek közé tartozik, akiktől haláluk után is tanulhatunk. Hogy ne csak a közkeletű sztereotípiák éljenek róla a köztudatban, fontos, hogy alaposabban megismerjük munkásságát – így tanulhatunk tőle igazán.

Bővebben

Balázs János Dohában lép fel a Katari Filharmonikusokkal

Forrás: kultura.hu

Balázs János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész pénteken Dohában lép fel a Katari Filharmonikusok vendégeként. Az esten Liszt legfőbb műveit adják elő Pablo Mielgo spanyol karmester vezényletével, a Cziffra 100 programsorozat részeként.

Bővebben

Balogh Ádám és Banda Ádám Pristinában lép fel a Cziffra100 keretében

Forrás: papageno.hu

A Cziffra György-emlékév határokon átívelő összefogásának egyik résztvevője a koszovói Chopin PianoFest, amely évek óta jó kapcsolatot ápol a magyar művészvilággal. A több mint egy évtizedes múlttal bíró pristinai rendezvény minden évben világsztárokat lát vendégül, egyik fontos célkitűzése pedig az, ami Cziffra Györgynek is szívügye volt: támogatni a fiatal tehetségeket.

Bővebben

A Cziffra György-emlékév gálakoncertje

Forrás: Montázs Magazin

Különleges eseményéhez közeledik a Cziffra György-emlékév. A széleskörű nemzetközi összefogásban megvalósuló több mint 100 zenei, művészeti program kiemelt eseménye lesz az április 26-ai gálakoncert a Zeneakadémia Nagytermében. Ezen Balázs János és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara lép fel egy fiatal és a nemzetközi koncertéletben rendkívül sikeres karmester, Fuad Ibrahimov vezényletével.

Bővebben

Bárzongoristák – A Magyar Zene Háza is csatlakozik a Cziffra-emlékévhez

Forrás: Papageno.hu

A Magyar Zene Háza és a Cziffra György-emlékév közös koncertjei minden idők legnagyobb magyar bárzongoristájának alakját idézik meg. Este 8 órakor a Liget-Bár, 2022 című műsor keretében Balázs János zongoraművész, a Cziffra György-emlékév program művészeti vezetője Batta Andrással beszélgetve, míg Szőke Nikolett énekesnő négy kiváló zongorista – Pikács Iván, Nyári Gyula, Rigó Ferenc és Lakatos László – segítségével idéz fel korokat, dalokat.

Bővebben