Átadták a Cziffra Fesztivál új elismerését, az Innovatív Zenei Projekt díjat

Forrás: fidelio.hu

Ünnepi koncertet adott Balázs János november 5-én a MOMkultban. A Kossuth- díjas zongoraművész az est első felében klasszikus zenei művekkel, majd a második részben Cziffra bárkorszakát megidéző darabokkal emlékezett Cziffra Györgyre. Az eseményen vendége Gubik Petra színésznő, énekesnő volt. Az est első felében átadták az Ifjú Tehetség díjat Erdei Gellért Pétert részére, Oláh Patrikot pedig a fesztivál tehetséggondozó programjának új elemével, az Innovatív Zenei Projekt díjjal jutalmazták.

Bővebben

A klasszikus zene esszenciája – Ismét érkezik a Cziffra György Fesztivál

Forrás: papageno.hu

„Célom művészeti vezetőként egy olyan művészeti esszencia létrehozása évről évre, ahol az érték találkozik az élménnyel, ahol a művészet valóban mindenkié, és ahol hazánk zenei örökségét az arra legméltóbbak képviselik. Idén is világhírű hazai és külföldi művészek fogadták el meghívásomat, a fesztivál eseményeit pedig minden esetben egyedi és izgalmas témával, műsorral és tematikával rendezzük meg” – fogalmazta meg Balázs János művészeti vezető.

Bővebben

Cziffra György Fesztivál a fertődi Esterházy-kastélyban

Forrás: Kisalföld

A Cziffra György Fesztivál, az Esterházy-kastéllyal együttműködésében szeptember 15-17 között háromnapos fesztivált szervez az Esterházy-kastély Marionettszínházában. A fesztiválon a Cziffra György életét bemutató új dokumentumfilmet is bemutatják.

Bővebben

Cziffra-fesztivál a Dunakanyar legszebb városában + videó

Forrás: Magyar Nemzet

A Szentendrei Teátrummal közösen augusztus elején változatos programokkal várja a Cziffra-fesztivál az érdeklődőket a Dunakanyar legszebb városában. A Budapest Ragtime Band egyedi programmal készül a koncertre, Bősze Ádám és László Ferenc szórakoztató zenetörténeti előadásra invitál, valamint az érdeklődők megtekinthetik az idén tavasszal bemutatott Tele van a két kezem boldogsággal című dokumentumfilmet a legendás zongoraművész életéről.

Bővebben

Tele volt-e Cziffra keze jazzel?

Forrás: jazz.hu

Tele van a két kezem boldogsággal címmel mutatták be a Cziffra Györgyről szóló egész estés dokumentumfilmet tavasszal. A film alapján az életmű egy aspektusát veszi szemügyre Zipernovszky Kornél: a világhírű hangverseny-zongorista viszonyát a jazzhez.

Bővebben

Cziffra Fesztivál Eszterházán

Forrás: Turizmus Online

2023. július 14-15-16-án (pénteken, szombaton és vasárnap) esténként különleges hangulatú koncertek várják a közönséget a fertődi Esterházy-kastélyban.

Bővebben