A Cziffra György-emlékév gálakoncertje

Forrás: Montázs Magazin

Különleges eseményéhez közeledik a Cziffra György-emlékév. A széleskörű nemzetközi összefogásban megvalósuló több mint 100 zenei, művészeti program kiemelt eseménye lesz az április 26-ai gálakoncert a Zeneakadémia Nagytermében. Ezen Balázs János és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara lép fel egy fiatal és a nemzetközi koncertéletben rendkívül sikeres karmester, Fuad Ibrahimov vezényletével.

Bővebben

Bárzongoristák – A Magyar Zene Háza is csatlakozik a Cziffra-emlékévhez

Forrás: Papageno.hu

A Magyar Zene Háza és a Cziffra György-emlékév közös koncertjei minden idők legnagyobb magyar bárzongoristájának alakját idézik meg. Este 8 órakor a Liget-Bár, 2022 című műsor keretében Balázs János zongoraművész, a Cziffra György-emlékév program művészeti vezetője Batta Andrással beszélgetve, míg Szőke Nikolett énekesnő négy kiváló zongorista – Pikács Iván, Nyári Gyula, Rigó Ferenc és Lakatos László – segítségével idéz fel korokat, dalokat.

Bővebben

Tehetséggondozás magas színvonalon

Forrás: magyarnemzet.hu

Évek óta elkötelezetten támogatja a zenei tehetségeket Balázs János, aki szerint az egyik legfontosabb feladat a fiatalok folyamatos nyomon követése. A Kossuth-díjas zongoraművésszel, a Cziffra Fesztivál művészeti vezetőjével tanításról, a fesztivál gálakoncertjéről és díjátadójáról, a március 4-én megrendezendő Tehetség-napról, valamint a tehetséggondozás összetettségéről beszélgettünk.

Bővebben

Átadták a Cziffra Fesztivál díjait

Forrás: fidelio.hu

Díjátadóval és gálahangversennyel zárult február 27-én este a Cziffra György Fesztivál, életműdíjakat adtak át, valamint fiatal tehetségeket is elismertek.
Február 14. és 27. között került sor a Cziffra Fesztiválra, a sokszínű koncertsorozat után a záróeseményt a Zeneakadémián rendezték, a díjátadót követő gálahangversenyen Balázs János és a Concerto Budapest lépett fel Keller András vezényletével.

Bővebben

Díjátadóval és gálakoncerttel zárult a Cziffra Fesztivál

Forrás: magyarnemzet.hu

Átadták a Cziffra Fesztivál díjait ma este a Zeneakadémia Nagytermében, ahol három kategóriában díjazták a zeneművészeket: Ifjú Tehetség díj, Tehetség díj és Életmű díj. Az ünnepélyes eseményt gálahangverseny követte, amelyen Balázs János és a Concerto Budapest Liszt négy versenyművét adta elő Keller András vezényletével.

Bővebben

Ma kezdődik a Cziffra György Fesztivál

Forrás: atempo.sk

Február 14-én, hétfőn kezdődik a Cziffra György Fesztivál, amelyen klasszikus zenei koncertek, bárest és kiállítások is várják az érdeklődőket.

A Cziffra György-emlékév részeként idén február 14. és 27. között rendezik a Cziffra György Fesztivált Budapesten. A programsorozat eseményeinek a Zeneakadémia, a Régi Zeneakadémia, a MOMKult, a Hegyvidék Kulturális Szalon és a Hegyvidék Galéria ad otthont.

Bővebben

Klara Min: „A zene nem létezhet önmagában az élet nélkül”

Forrás: papageno.hu

Világhírű zongoraművésszel gyarapodik a Cziffra Fesztivál külföldi fellépőinek névsora: Klara Min február 14-én mutatkozik be szólóestjével a Zeneakadémián. A Schumann-specialistaként is ismert előadót többek között a magyar zenei életről, Cziffra Györgyről és a darabválasztásról kérdeztük.

Bővebben