Senlis-ben folytatódik a Cziffra-emlékév

A senlis-i Saint-Frambourg-kápolnában lép fel Balázs János. A Kossuth-díjas művész ImprovisArt című műsorát adja elő, amelyet kifejezetten az évfordulóra állított össze a mester – technikailag rendkívül nehéz és ezért ritkán játszott – átirataiból és saját parafrázisaiból. A Cziffra Foundation centenáriumi ünnepségsorozata ezzel a nyitókoncerttel veszi kezdetét Franciaországban.

A senlis-i Saint-Frambourg-kápolnában lép fel Balázs János a franciaországi Cziffra Alapítvány felkérésre szeptember 24-én. A Kossuth-díjas művész ImprovisArt című műsorát adja elő, amelyet kifejezetten az évfordulóra állított össze a mester – technikailag rendkívül nehéz és ezért ritkán játszott – átirataiból és saját parafrázisaiból. A Cziffra Foundation centenáriumi ünnepségsorozata ezzel a nyitókoncerttel veszi kezdetét Franciaországban.

Cziffra György 1973-ban alapította a Cziffra Foundationt, amelynek központja Liszt Ferenc Auditorium néven a történelmi Saint-Frambourg-kápolna lett. A művész magánvagyona felhasználásával újíttatta fel jelenlegi formájára a korai gótikus kápolnát, a francia történelem egyik fontos helyszínét. Az 1977 óta koncertteremként működő műemlék díszes üvegablakait Joan Miró festette.