Várják a jelentkezéseket a Cziffra Fesztivál mesterakadémiájára

A Cziffra György Fesztivál a tehetséggondozás, a fiatalok zenei fejlesztésének elősegítése céljából idén is meghirdeti zongora és ének mesterakadémia kurzusait, amelyekre március 15-éig várják a jelentkezéseket a cziffrafesztival.hu oldalon keresztül.

A kurzusokra március 31. és április 2. között kerül sor a kőbányai Kroó György Zeneiskola épületében. A Mesterakadémia kurzusain nemzetközileg elismert tanárok és művészek oktatják a kurzusra jelentkezőket. Az ének mesterkurzus tanára Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István Rend birtokosa, a klasszikus zongora kurzust Dráfi Kálmán Liszt Ferenc-díjas zongoraművész tarja, míg a középiskolások és zeneiskolások zongorakurzusán Becht Erika, Cziffra Fesztivál Életműdíjas zenepedagógus, zongoratanár várja az érdeklődőket. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzatának köszönhetően a részvétel díjtalan, a kurzusok időtartama 50 perc.

A résztvevők kiválasztása a jelentkezés során küldött szakmai demóanyag és életrajz alapján, előválogató szakmai zsűrizéssel történik. Jelentkezni a cziffrafesztival.hu/mesterakademia oldalon megtalálható online felületen lehet.

Az órák passzív hallgatóként, érdeklődőként is látogathatók ingyenesen, e-mailben való előzetes bejelentkezéssel a mesterkurzus@cziffrafesztival.hu címen. A Cziffra Fesztivál Mesterakadémiájának támogatója Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat. A Cziffra Fesztivál kiemelt szponzora az MVM.