Denis Macujev Photo By Eugene Evtukhov 2 1

Denis Matsuev

zongoraművész

1998-ban a 11. Nemzetközi Csajkovszkij-versenyen aratott diadala óta Denis Matsuev az orosz zongoraművészet legnagyobb hagyományainak virtuózává vált, és hamarosan nemzedékének egyik legkiemelkedőbb zongoristája lett.

A világ legismertebb zenekaraival lép fel, többek között a következőkkel: New York-i Filharmonikus Zenekar, Los Angeles-i Filharmonikus Zenekar, Chicagói Szimfonikus Zenekar, Philadelphia Orchestra, Pittsburgi Szimfonikus Zenekar, Berlini Filharmonikus Zenekar, Müncheni Filharmonikus Zenekar, a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekara, taatskapella Dresden, a lipcsei Gewandhausorchestra, Orchester National de France, Orchester de Paris, Orchestre Philharmonique de Radio France, London Symphony, London Philharmonic, Royal Philharmonic Orchestra, Bécsi Filharmonikus Zenekar, Royal Concertgebouw Orchestra, National Symphony Orchestra, BBC Symphony, a londoni Philharmonia Orchestra, Montréali Szimfonikus Zenekar, Filarmonica della Scala, az Accademia Nazionale di Santa Cecilia zenekara, a Vienna Symphony, az Izraeli Filharmonikus Zenekar és a Rotterdami Filharmonikus Zenekar, Oslói Szimfonikus Zenekar, Belga Nemzeti Zenekar, Svájci Romande zenekar, Luzerni Szimfonikus Zenekar, a Verbier Festival Orchestra, a Budapesti Fesztiválzenekar, a Maggio Musicale Fiorentino, az NHK Symphony, valamint az Európai Kamarazenekar. Újra és újra fellép olyan legendás orosz zenekarokkal, mint a St. Petersburg Philharmonic, a Mariinsky Orchestra és a Russian National Orchestra.

Fellépett az Amerikai Egyesült Államokban Bostonban, Washingtonban és a New York-i Carnegie Hall-ban (a Keyboard Virtuosos – a Billentyűk virtuózai – sorozatban), a londoni Royal Festival Hallban (International Piano series), a madridi Auditorio Nacional de Musicában, az amszterdami Royal Concertgebouw-ban (Master Pianists sorozat) és a Moszkvai Csajkovszkij Állami Konzervatórium nagytermében.

Rendszeresen a legkiemelkedőbb karmesterek vezényletével lép fel, többek között Valerij Gergijevvel, Jurij Tyemirkanovval, Mariss Jansonsszal, Zubin Mehtával, Ricardo Chaillyvel, Christian Thielemann-nal, Kurt Masurral, Lorin Maazellel, Paavo Järvival, Antonio Pappanóval, Charles Dutoit-val, Alain Gilbertteé, Leonard Slatkinnal, Myung-Whun Chunggal, Szemjon Bicskovval, Fischer Ivánnal, Fischer Ádámmal, Gianandrea Nosedával, Jukka-Pekka Sarastéval, Manfred Honeckkel, James Conlonnal, Vladimir Spivakovval, Mihail Pletnyovval, Vlagyimir Fedosejevvel, Jurij Basmettel, Alexander Sladkovskyval, Kristian Järvival.

11 évig vitte az általa kitalált Denis Matsuev meghívja… című sorozatot a Moszkvai Csajkovszkij Állami Konzervatórium nagytermében. Számos híres zenekar, prominens karmester és kiemelkedő szólista fogadta el a meghívását.

2021-ben Denis Matsuev lett a megújult moszkvai Rahmanyinov-verseny művészeti vezetője.