1975-ben született Kolozsváron. 1999-ben karvezetői, majd 2001-ben karmesteri diplomát szerzett a kolozsvári Zeneakadémián Petre Sbârcea, Florentin Mihăiescu, Cornel Groza és Gheorghe Victor Dumănescu tanítványaként. Részt vett Christfried Brödel, Fürst János, George Pehlivanian, Ghennady Rozsdestvensky és Kurt Masur mesterkurzusain.

1999 óta a Kolozsvári Magyar Operának, majd 2006-tól a kolozsvári Román Nemzeti Operának is karmestere. Operarepertoárja több mint negyven címet tartalmaz, ezenkívül nagy szimfonikus és oratórikus repertoárral is rendelkezik. Meghívottként vezényelte Románia legfontosabb zenekarait, továbbá a Román Rádió Kamarazenekarát és Szimfonikus Zenekarát. Fellépett a bukaresti, jászvásári, temesvári nemzeti operákban, valamint a Spanyol Rádió Szimfonikus Zenekara, a Magyar Nemzeti Énekkar, a Magyar Rádió Énekkara, a szegedi Szimfonikus Zenekar, a miskolci Szimfonikus Zenekar, a gödöllői Szimfonikus Zenekar és a Magyar Állami Operaház vendégeként. 2011-ben kezdeményezője és művészeti igazgatója volt a Kolozsvári Magyar Operában megrendezett Nemzetközi Liszt 200 Fesztiválnak.

2009-ben Lya Hubic-díjjal tüntették ki, majd 2016-ban a Román Nemzeti Operák Gáláján átvehette a „Legjobb karmester” díjat, amelyet a 2015–2016-os évadban vezényelt négy bemutatóval érdemelt ki: Sámson és Delila a Kolozsvári Magyar Operában, valamint Werther, A hattyúk tava és Nabucco a kolozsvári Román Nemzeti Operában.