Kristina Miller orosz–német zongorista 1986-ban született Moszkvában, zenészcsaládban. Kiemelkedő tehetsége révén már egészen korán, nyolcévesen zenekarral adta elő W. A. Mozart 23., A-dúr zongoraversenyét.

Hat évvel később A. E. Rubina professzor meghívta őt tanulni a tehetséges gyermekek számára létrehozott zenei tehetséggondozó iskolába, az oroszországi Szentpétervárra. Miután első díjat nyert a berlini nemzetközi zongoraversenyen (1999), illetve második díjat a szentpétervári nemzetközi zongoraversenyen (2000), az orosz kulturális minisztérium neki ítélte a művészi fejlődés díját zongoraművészként nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.

Kristina Miller tizenkét éves kora óta koncertezik Európában, az Amerikai Egyesült Államokban, Ausztráliában és Dél-Amerikában, és szólistaként évente hívják, hogy olyan zenekarok kíséretében lépjen fel, mint például a Recreation Grosses Orchester Graz, az Orchestra of Americas, az Izrael Camerata Jerusalem, a Litván Kamarazenekar, az Orquestra Sinfonica do Teatro Nacional Claudio Santoro, a Neue Philharmonie München, a szentpétervári Capella Állami Szimfonikus Zenekar, a Rostowi Filharmonikus Zenekar, az Orquestra Sinfonica da USP, a Berliner Camerata és az Uljanowski Szimfonikus Zenekar. Többek között olyan karmesterekkel dolgozott együtt, mint Ravil Martinov, Carlos Miguel Prieto, Szergej Krilov, Vladislav Chernushenko, Uri Segal, Roberto Tibiricá, Osvaldo Ferreira, Fuad Ibrahimov, Helder Trefzger, Claudio Cohen, Hobart Earle, Andreas Stoehr és Marcelo Ramos.

Miután 2004-ben végzett a speciális zeneiskolában, a Szentpétervári Állami Konzervatórium hallgatója lett. Ez alatt az idő alatt Kristina Millernek lehetősége nyílt fellépni olyan koncerttermekben, mint a Philharmonic Hall, a Capella Hall és a szentpétervári A. Glazunov Konzervatórium.

2006-ban elnyerte a müncheni Steinway House Steinway Piano Award nevezetű díját, majd a Müncheni Zene- és Színházművészeti Főiskolán folytatta tanulmányait a jól ismert zongoraművész, Gerhard Oppitz professzor mellett.

Kamarazenészként számos művésszel működött együtt, többek között Daniel Müller-Schott-tal, Szergej Krilovval, David Aaron Carpenterrel, Jan Volgerrel, Pierre Amoyallal és Danjulo Ishizakával.

Több felvételt készített a Bajor Rádió számára. Első CD-je 2008-ban jelent meg a Naxos Label kiadónál, amelyet Nicolas Koeckerttel vett fel. Remek kritikákat kapott, többször is lejátszották a Bajor Rádióban, illetve a BBC rádióadóin.

2017 novemberében debütált a Berliner Philharmonie-ban.