Michael Davidov

Michael Davidov

zongoraművész

Michael Davidov számos nemzetközi zongoraverseny díjazottja: 1. díjat nyert a madridi Delia Steinberg Nemzetközi Zongoraversenyen, 1. díjat és közönségdíjat a volgodonszki A. Skavronsky-Inspiration Nemzetközi Zongoraversenyen, 1. díjat a Concorso Pianistico Internazionale G. Pecar zongoraversenyen Goriziában, 2. díj a Concorso Pianistico Internazionale F. Chopin zongoraversenyen Rómában, 2. díj a G. Thymis nemzetközi zongoraversenyen Szalonikiben, 2. díj a Concorso Internazionale di Pianoforte M. P. Monopoli zongoraversenyen Barlettában, 2. díj és közönségdíj a Concorso Pianistico Internazionale Città di Massarosa zongoraversenyen.

Szólistaként fellépett a Szlovák Filharmonikus Zenekarral, az Orquesta Sinfónica de Galicia, a Rosztovi Szimfonikus Zenekarral, a Szaloniki Állami Szimfonikus Zenekarral, az Orquesta Sinfónica Ciudad de Granada, a római Orquestra J. Strauss, többek között Enrique García Asensio, Paul Mann, Salvador Mas, Valery Khlebnikov, Dariusz Mikulski, Rastislav Stur, Nicola Samale, Haris Iliadis karmesterek vezényletével.

Koncertkarrierje mellett pedagógusként és zeneszerzőként is tevékenykedik. 2013-ban megalapította a Marbella Nemzetközi Zenei Fesztivált, amelynek művészeti igazgatója lett. A MIMF évente megrendezi a Marbella Nemzetközi Zenei Versenyt és egy zongora mesterkurzus-sorozatot a világ legjobb zongoraprofesszorainak részvételével.

Nemzetközi zongoraversenyek zsűritagjaként is meghívták, és különböző országokban zongora mesterkurzusokat vezetett. Jelenleg M. Davidov a barcelonai Conservatori Superior del Liceu zongoratanára.