Mischa Maisky a világ egyetlen csellistája, akinek olyan mesterei voltak, mint Msztyiszlav Rosztropovics és Grigorij Pjatyigorszkij. Rosztropovics így méltatta Mischa Maiskyt: „a csellisták fiatalabb generációjának egyik legkiemelkedőbb tehetsége. Játékában ötvöződik a költészet és az ízléses finomság, a nagyszerű temperamentum és a ragyogó technika.”

Mischa Maisky Lettországban született, Oroszországban tanult, majd Izraelbe történő hazatelepülése után lelkes fogadtatásban részesült Londonban, Párizsban, Berlinben, Bécsben, New Yorkban, Tokióban és számos más fontos zenei központban.

A Deutsche Grammophon exkluzív művészeként az elmúlt 25 évben több mint 30 felvételt készített, többek között olyan zenekarokkal, mint a Bécsi és a Berlini Filharmonikusok, a London Symphony, az Izraeli Filharmonikusok, az Orchestre de Paris és az Orpheus Kamarazenekar.

Lemezei világszerte kivívták a kritikusok elismerését, ötször vehette át Tokióban a rangos Record Academy díjat, háromszor az Echo-díjat (Echo Deutscher Schallplattenpreis), Párizsban a Grand Prix du Disque-et és a Diapason d’Or díjat (Arany Hangvilla-díj), valamint a sokak által áhított Grammy-díjra is jelölték.

Igazi világklasszis zenész, a legtöbb nagy nemzetközi fesztivál rendszeres vendége, olyan karmesterekkel dolgozott, mint Leonard Bernstein, Charles Dutoit, Carlo Maria Giulini, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Riccardo Muti, James Levine, Vlagyimir Ashkenazy, Giuseppe Sinopoli és Daniel Barenboim, és olyan művészekkel játszott együtt, mint Martha Argerich, Radu Lupu, Nelson Freire, Evgeny Kissin, Lang Lang, Peter Serkin, Gidon Kremer, Jurij Basmet, Vagyim Repin, Maxim Vengerov, Joshua Bell, Julian Rachlin és Janine Jansen, hogy csak néhányat említsünk.