A Zeneakadémián 1985-ben diplomázott Nádor György osztályában, majd a philadelphiai Curtis Intézet posztgraduális képzésen Jorge Boletnál tanult, valamint Yvonne Lefébure mesterkurzusait látogatta Párizsban, ahol később letelepedett. Több rangos nemzetközi verseny díjazottja: Athén, Barcelona, Montreal, USA Van Cliburn, Rubinstein Tel Aviv. Az 1986-os budapesti Liszt-verseny győztese, valamint a londoni Terence Judd- és a párizsi Cziffra Alapítvány nyertese.

Nemzetközi karrierje 1984-ben kezdődött. Azóta a világ jelentős koncerttermeiben szerepelt, szólistája volt a Manchester Hallé, a London Philharmonia, English Chamber Orchestra, Istanbul Chamber Orchestra, New-Zealand Symphony, Simón Bolívar Youth Orchestra of Venezuela, berlini Rádiózenekar, BFZ, NFZ. Fellépett az izraeli és a montreali szimfonikusokkal is. Partnerei Youri Bashmet, Sir Andrew Davis, Dennis Russel Davies, David Grimal, Barbara Hendricks, Kocsis Zoltán, Jandó Jenő, Kobayashi Ken-Ichiro, Perényi Miklós, Mstislav Rostropovitch, Vladimir Spivakov, Sergej Nakarjakov, Vásáry Tamás, a Keller-, a Takács-Nagy- és a Tokyo Kvartet.

A Darvas János által Brahmsról készített „Wären nicht die Frauen” c. film zenei idézeteinek is közreműködője volt Daniel Barenboïm, Dietrich Fischer-Dieskau, Kocsis Zoltán és Itzhak Perlman mellett. Liszt és Bartók lemezfelvételeivel kivívta a nemzetközi szaksajtó elismerését. Mesterkurzusokat tart és nemzetközi zongoraversenyeken zsűrizik. A Francia Liszt Társaság művészeti szaktanácsadója, a Cziffra Fesztivál visszatérő fellépője.