Ami az oratóriumokat és a kórusműveket illeti, vezényelte többek között Mozart, Brahms, Fauré és Verdi Requiemjeit, Rossinitől a Petite Messe Solennelle-t, Schubert Stabat Materét, Vivaldi és Poulenc Gloriáiit, Saygun Yunus Emréjét, Prokofjev A jégmezők lovagja (Alekszandr Nyevszkij) kantátáját, Mozart c-moll miséjét, Beethoven C-dúr miséjét, valamint Orff Carmina Buranáját.

Számos művet komponált, több átiratot készített kórusra, zenekarra és szólistákra, fellépett Egyiptomban és számos nemzetközi fesztiválon szerte a világban, műveit játszották többek között az egyiptomi Kulturális Minisztérium által a Szuezi-csatorna államosításának arany jubileumára szervezett ünnepségen, valamint az Algériai Kulturális Minisztérium által 2006-ban abból az alkalomból szervezett ünnepségen, hogy Algír lett az arab kultúra fővárosa. Sayyed Darwish dalainak kórusátiratával ezüstérmet nyert az arab zene elegáns tolmácsolásáért a 2012-es Prague Voices kórusversenyen, valamint ezüst diplomát kapott a 2016-es szocsii World Choir Games versenyen.

A híres kórusműveket és oratóriumokat előadó, 120 tagú Cairo Celebration Choir alapítója és zenei igazgatója. Továbbá a Disney zenei rendezője a stúdió rajzfilmjeinek arab nyelvre történő szinkronizálása során.

A Cairo Opera Orchestra művészeti vezetője és első karmestere, valamint a híres francia karmesterrel, Michel Piquemallal vezényeltek Marokkóban és Spanyolországban a Coro de Tres Culturas nevű, évente megrendezett nemzetközi fesztiválon.

Nemrégiben kinevezték a Bibliotheca Alexandrina Orchestra első karmesterének.

Az egyiptomi zenekarokkal és kórusokkal folytatott éves programja mellett ő vezette a Lecce-i Szimfonikus Zenekart és az olaszországi Calabria Kamarazenekart, az egyesült királysági European Cameratát, a magyarországi Solti Kamarazenekart, a németországi Bonner Vokalistent, a marokkói Királyi Filharmonikus Zenekart, az Algériai Szimfonikus Zenekart, a spanyolországi Orquesta Joven di Andaluciát, az Ománi Királyi Szimfonikus Zenekart, Fehéroroszországból a Minszki Festiválzenekart, a kínai Shenzeni Szimfonikus Zenekart és a japán Kappabachi Opera együttesét.