Olga

Olga Kern

zongoraművész

Élénk színpadi jelenlétével, káprázatos technikájával Olga Kern zongoraművészt generációja egyik nagy művészeként tartják számon, aki magával ragadja a közönséget és a kritikusokat egyaránt. Zenészcsaládba született, és ötévesen kezdett zongorázni.

Olga számos kiemelkedő zenekarral lépett fel, köztük a St. Louis Symphony, Pacific Symphony, Baltimore Symphony, Detroit Symphony és a National Symphony Orchestra (Washington, D.C.), valamint a Cseh Filharmonikusok, Orchestra Filarmonica della Scala, Pittsburg, Symphonyshão A Paulo Szimfonikus Zenekar, az Izlandi Szimfonikusok, a Nordwestdeutsche Philharmonie, a Tokiói NHK Szimfonikus Zenekar és a Fokvárosi Filharmonikusok. 2018-ban és 2022-ben a Royal Philharmonic Orchestra és a Royal Scottish National Orchestra Egyesült Államokbeli turnéinak szólistája is volt, a 2017–2018-as szezonban pedig a San Antonio Szimfonikusok művésze volt. A 2021–2022-es évad kiemelkedő eseményei között szerepelt az Austin Symphony, Palm Beach Symphony, Milwaukee Symphony, Santa Rosa Symphony, Greensboro Symphony, Madison Symphony, New Mexico Philharmonic, Concerto Budapest Symphony Orchestra és Academia. Szólistaként szerepelt az Ukrán Nemzeti Szimfonikus Zenekar Egyesült Államokbeli turnéján, és fellépett Savannahban, Sunriverben, Huntsville-ben, Fort Worthben, Carmelben és Minneapolisban, valamint Portugáliában, Lengyelországban és Svédországban. A 2022–2023-as szezonban a Dallas Szimfonikusok, a Minnesota Zenekar, a Baltimore Symphony, az Orquesta Filarmónica de Gran Canaria, az Ír Nemzeti Szimfonikus Zenekar, a Colorado Szimfonikusok színeiben, valamint San Franciscóban és környékén koncertezett.

A 2023–2024-es évadban Rahmaninov négy zongoraversenyét és a Rapszódiát Paganini témájára az Austini Szimfonikusokkal adja elő, fellép a Cseh Filharmonikusokkal országos adásban, és turnézik Dél-Afrikában és Ázsiában.