A zenekar tagjai jelenleg a Magyar Állami Népi Együttes muzsikusai. Koncertjeiken megszólalnak a Kárpát medence leggyönyörűbb muzsikái. Az autentikus népzene mellett népzenei feldolgozásokat is hallhatunk tőlük. Fontosnak tartják a hagyomány megőrzését és továbbadását, ezért koncertjeik mellett fontos szerepet kap a népzeneoktatás. Rendszeres résztvevői Magyarország legnagyobb koncerttermeinek, fesztiváljainak, emellett az elmúlt években nagy sikerrel léptek fel mind Európában, mind a tengerentúlon.

Játszottak többek között Venezuelában, Indiában, Görögországban, Angliában, Ukrajnában, Romániában, Szlovákiában és az Egyesült Államokban. 2006-ban Magyarország küldöttjeiként részt vettek az Egyesült Királyság 1956-os díszünnepségén olyan kiváló művészek társaságában, mint az Oscar-díjas Jeremy Irons, Vásáry Tamás zongoraművész és a Grammy-díjas népdalénekes, Sebestyén Márta. A műsor után személyesen gratulált többek között Károly walesi herceg és Margaret Thatcher volt angol miniszterelnök, aki a koncert után a következőket mondta: “Zene, melyben benne van a magyar nép szíve-lelke:” Az elmúlt években három nagylemezük jelent meg: az Örömzene, a Népzene a Kárpát-medencéből és az Úton.

Büszkeségük a 2007-es Prima Primissima közönségdíj, amelyet a Magyar Állami Népi Együttessel nyertek el. A világ legnagyobb népzenei fesztiválján, a Washington szívében megrendezett Smithonian Folklife Festivalon minden este kitörő vastaps fogadta műsorukat. A közönség és a szakma körében is nagy sikert aratott “Fölszálott a páva” népzenei vetélkedőjén is nagy elismerésben részesültek mint a verseny házigazda zenekara. A zenekar énekesnője, a Váczi Zeneművészeti Szakközépiskola tanára és a “Népművészet Ifjú Mestere”, Pál Eszter. Pál Istvánt, a zenekar vezetőjét 1992-ben “Pro Cultura Hungarica“ díjjal tüntették ki a Magyar kultúra megőrzéséért, 1999-ben a  “Népművészet ifjú mestere“ címet vehette át, 2006-ban a Magyar Rádió eMeRTON díjjal jutalmazta és még ebben az évben az  „Artisjus“ Az év előadójának választotta. 2015. március 15-én megkapta a legkiemelkedőbb zenei kitüntetést, a Liszt Ferenc-díjat. Az elmúlt esztendőkben a zenekar három tagjával, Karacs Gyulával, Doór Róbertel és Gombai Tamással a Magyar Köztársaság Érdemkeresztjét vehették át zenei munkásságukért.

Mindezeknél fontosabb azonban az a szeretet, ahogyan a zenekart fogadják a Kárpát-medence legkisebb falvaiban és a világ legnagyobb színpadain egyaránt.

A zenekar tagjai

Pál Eszter – ének

Pál István Szalonna – hegedű

Gombai Tamás – hegedű

Karacs Gyula – brácsa

Ürmös Sándor – cimbalom

Gera Attila – fúvós hangszerek

Doór Róbert – nagybőgő