Zenei tanulmányait 1998-ban kezdte a Váci Gyula Alapfokú Művészetoktatási Intézményben trombita szakon, ahol tanára Szabó István volt. Tanulmányait a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta Huszár Gábornál. 15 évesen megnyerte az Országos Szakközépiskolai Trombitaversenyt Budapesten, ahol 1. korcsoportosként elnyerte a verseny fődíját is.

Középiskolás évei alatt számos nemzetközi verseny nyertese, díjazottja – olyan zenekarokkal szólózott, mint a Prágai Filharmonikusok, a Hamburger Camerata, a Mecklenburg Kamarazenekar, valamint a Liszt Ferenc Kamarazenekar. Tamás egy ösztöndíj elnyerését követően tanulmányait 2009-től az Egyesült Államokban folytatta a Bard College hallgatójaként.

Már elsősként megnyerte a Bard College Concerto Versenyt, aminek ő volt az első trombitás nyertese. Amerikában töltött évei alatt a Nemzetközi Chicago Brass Fesztivál különdíjasa, valamint részt vett a New York String Orhcestra Szemináriumon a Pacific Music Fesztiválon és a Bard Music Fesztiválon.

Amerikai tanulmányait követően visszatért Magyarországra és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait. Itt tartózkodása alatt a Budapesti Fesztiválzenekar és a Royal Philharmony vendégművésze, valamint a Liszt Ferenc Kamarazenekar szólistája volt. Koncertjei során olyan karmesterekkel dolgozott együtt, mint Fabio Luisi, Eötvös Péter, Christoph Eschenbach, Kocsis Zoltán és Matthias Pintscher.

Szólistaként 2008-ban debütált a Prága Filharmonia zenekarral, ahol a Hummel-trombitaversenyt adta elő. 2009-ben együtt koncertezett Boldoczki Gáborral és a Liszt Ferenc Kamarazenekarral. A Mecklenburg Vorpommerns „Young Elite” meghívott vendégeként mutatkozott be Németországban a Mecklenburg Kammersolisten zenekar, majd később a Hamburger Camerata kíséretében.

Az Egyesült Államokban az American Symphony zenekarral debütált a Jolivet Concertino előadásával. Barokk trombitán 2014-ben mutatkozott be a Bolognai Fesztiválon, ahol J. S. Bach 2. brandenburgi versenyművét adta elő a Capella Savaria kíséretében.

Turnéi során világszerte olyan híres koncerttermekben lép fel, mint a Carnegie Hall és az Allice Tully Hall New Yorkban, a Sanders Theater a Harvard Egyetemen Bostonban, a Müpa Budapesten, a Grand Theater Shanghaiban, Hong Kongban a Culture Center, Pekingben a National Centre for Performing Arts, Sapporóban a Kitara Hall és a Suntory Hall Tokióban.

A Fanny Mendelssohn Förderpreis első nyertese, valamint legfrissebben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Művészmenedzsment és a Yamaha ösztöndíj versenyeinek győztese.

Adams hangszereken játszik.

A Cziffra György Fesztivál Tehetség-díjasa.