Img 4441

Quatour Elmire

zenekar

A 2017-ben alapított Elmire Quartetet Cyprien Brod, Yoan Brakha, Hortense Fourrier és Rémi Carlon alkotja. 2019-ben Koppenhágában, a Carl Nielsen Nemzetközi Versenyen elnyerték a 3. díjat, valamint a kortárs alkotás legjobb interpretációjáért járó különdíjat is.

2018-ban elnyerték a párizsi FNAPEC európai versenyének 2. díját, valamint a 2. díjat és az „Adolfo Betti” különdíjat a Concorso di Musica da Camera Virtuoso e Belcanto-n, Luccában 2018-ban.

Ugyanebben az évben kiérdemelték a „Rheingau Music Festival” díjat a weikersheimi „63ème Jeunesses Musicales-Nemzetközi Kamarazenei Campuson”.

Ettől kezdve a Quartet különböző fesztiválokra kapott meghívást, mint például a Festival de Wissembourg, a Festival des Arcs, a Rencontres Musicales d’Evian vagy a Folles Journées de Nantes, Tokió és Jekatyerinburg.

A La Belle Saisonnal együttműködve jövő ősszel jelenik meg első albumuk.

Szabadtéri koncert, a belépés ingyenes.

Cyprien Brod Nicolas Lupot 1817-ben Párizsban készült hegedűjén játszik, amelyet Xavier és Joséphine Moreno kölcsönzött számára. Yoan Brakha egy Jean-Baptiste Vuillaume-on játszik, amelyet az Adelus család kölcsönzött. Hortense Fourrier Joël Klepal 2017-ben készült brácsáján játszik. Rémi Carlon Nicolas Lupot 1804-ben Párizsban készült csellóján játszik, amelyet szintén az Adelus család kölcsönzött számára.