17 évesen saját zenekart alapított, mellyel meghívást kapott az akkor nyílt budapesti Szegedi Halászcsárda éttermébe, majd ezt követően a Kulacs étterem prímása lett. Ugyanebben az évben a Nemzeti Filharmonikus Zenekar élére is meghívást kapott, ahol hazánk legnépszerűbb zongoristájával és karmesterével, Kocsis Zoltánnál játszhatott együtt.

A hazai rangos fesztiválélet állandó résztvevője zenekarával együtt (Kaposfest, Cziffra Fesztivál és Fesztivál Akadémia). 2015-ben a muzsikus társadalom őt választotta a Gipsy Philharmonic Orchestra élére, művészeti vezetőnek és főprímásnak. 2013-ban a Nóta tv zenei producere volt a csatorna fennállásáig.

Az Egyesült Államokat végigturnézta, a jazz/pop szakma méltán híres szaxofonosával, Tim Riesszel (Rolling Stones).

A külföldi zenei élet meghatározó művészei, mint például a Berlini Filharmonikusok, kihagyhatatlannak tartják, mikor Budapesten járnak Ifj. Sárközi Lajos zenei játékának élvezését.

Esténként 2011 óta a 100 éves étteremben játszik, ahol mindennap szórakoztatja a hazai és a külföldi vendégeket egyaránt.

Ifj. Sárközi Lajos az eltűnőben lévő, évszázados zenei kultúrát igyekszik ápolni. Célja, hogy a magyar kultúrát minél szélesebb körben népszerűsítse.

Díjak, elismerések

2002, 2009: Zathureczky Ede hegedűverseny I. díj

2005: Telemann nemzetközi hegedűverseny I. díj

2006: Radics Gábor jazzhegedűverseny I. díj

2013: Lavotta János nemzetközi prímásverseny I. díj

2013: MTVA különdíj

2014: Junior Prima díj

2015: Magyar Művészeti Akadémia különdíj