Bsp 5664

TRIO OPUS ONE

zenekar

A Trio Opus One 2022-ben alakult Zeneakadémiai keretek között. Működésüket Csalog Gábor Liszt Ferenc-díjas zongoraművész keze alatt kezdték, ahol hamar kiderült, hogy egy síkon mozognak szakmailag és emberileg is. Szívesen foglalkoznak ritkán játszott művekkel, illetve a kortárszene mindhármuk életének szerves része. Innovatív zenei ötleteiket társművészetekkel színesítik, például improvizációs színházzal. Folyamatosan bővülő repertoárjuk már most átöleli a zenetörténetet a klasszikustól a 20. századig. 2023-ban bekerültek a Talentum Hungaricum programjába Balázs János mentorálása alá. A trió tagjai Maryia Trepashka (hegedű), Donáczi Cseperke (cselló) és Kepes Olivér (zongora).

 

Maryia Trepashka hegedű tanulmányait szülővárosában, Minsk-ben kezdte, ahonnan felvételt nyert a Budapesti Zeneművészeti Egyetemre Ábrahám Márta és Kelemen Barnabás osztályába.

Szólót játszott a Fehérorosz Állami Filharmóniában és a Liszt Ferenc Kamarazenekar élén. Meghívást kapott a Teodor Currentzis vezette Utópia zenekarba, Musica Mundi és Bank of China ösztöndíjakkal jutalmazták.

 

Donáczi Cseperke Pécsett kezdte gordonka tanulását, majd a budapesti Bartók Béla Konzervatóriumba jelentkezett Kardosné Kemény Krisztina tanárnőhöz. Felvételt nyert a New York állambeli Bard College egyetemre és a Liszt Ferenc Zeneakadémiára. Tanulmányait itthon, Onczay Csaba osztályában folytatta. Több zenekarban is kisegített, mint a Liszt Ferenc Kamarazenekar, Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Budapest Sound Collective, Székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar.

Kepes Olivér Hatvanban kezdte zongora tanulmányait, majd a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában Héra Andráshoz került. Zeneakadémiai tanárai Hargitai Imre, Borbély László és Balázs János. Játszhatott a Budapesti Vonósokkal, és fél évet tanulhatott a barcelonai Escola Superior de Música zeneművészeti egyetemen, Jordi Camell és Juan de la Rubia professzorokkal. A klasszikus repertoár bővítése mellett fontosnak tartja az improvizációs készségeinek fejlesztését is.