A bécsi Cziffra Alapítvány és a Cziffra Fesztivál fiatal tehetségeinek koncertje

CZIFFRA GYÖRGY FESZTIVÁL

Program leírás

Közreműködik: Jenny Gheorghita (hegedű), Kristina Miller (zongora), Vida Mónika Ruth (zongora)

Műsorvezető: Menyhárt Éva

(A Cziffra100 és a Cziffra Fesztivál rendezvénye a Hegyvidéki Kulturális Szalonban.)

A magyar-orosz családba született ausztriai Jenny Gheorghita ötévesen vette kezébe a hegedűt, és már számos nemzetközi megmérettetésen, fellépésen, mesterkurzuson túl van – pedig még csak tizenhat éves. A pár generációval idősebb, orosz-német származású Kristina Miller nyolcévesen már Mozart 23-as számú zongoraversenyének szólistájaként lépett fel. Azóta bejárta a világot, ahogy a magyar közönség által jól ismert, Junior Prima Díjas Vida Mónika Ruth is. Ők hárman minden bizonnyal a következő évtizedek meghatározó művészegyéniségei között foglalnak majd helyet. S mi más szolgálhatná jobban művészetük alapos megismerését, mint a 19. század legkedveltebb, hatalmas technikai kihívást jelentő darabjai: például az a mű, amelyet Saint-Saëns Sarasate számára írt, vagy a hegedűvirtuóz által komponált Cigánymelódiák, esetleg Cziffra György parafrázisa A denevér jól ismert dallamaira?

Kiemelt szponzor: MVM

Műsor

Saint-Saëns: Bevezetés és rondó capriccioso, Op. 28,

Sarasate: Cigánydalok, Op. 20 (Jennifer Gheorghita hegedű, Kristina Miller zongora)

Liszt: 2. magyar rapszódia, Strauss-Cziffra: Parafrázis a „Die Fledermaus” témáira, Rimsky-Korsakov- Cziffra : A dongó (Kristina Miller zongora)

Liszt: f-moll transzcendens etűd, Liszt: La Campanella, Ravel: Jeux d’eau, Liszt: Paganini etűd no.6. (Vida Mónika Ruth zongora)

Előadások

   Jelenleg az előadásnak nincs időpontja.