A virtuozitás magasfoka

Balázs János és a Budafoki Dohnányi Zenekar koncertje

Program leírás

Vezényel: Hollerung Gábor

 

Rachmanyinov, Dohnányi és John Williams: igazi zenei tűzijáték várja Önöket ezen a koncerten, amelyet szenvedélyes dallamok, játékos könnyedség, nagy szakértelem és kiemelkedő virtuozitás jellemez.

Rachmaninov zongoraversenye hihetetlenül szép dallamokkal és szinte játszhatatlan passzusokkal próbál úrrá lenni a lehetetlenségen. Dohnányi a zenekari hangzás és a hangszerelés mestere. Szimfonikus percei egyszerre kínálnak kiemelkedő zenei eleganciát, valamint humort és lélekmelengetést. John Williams Harry Potterhez írt zenéje az egyik legkiválóbb filmzene, igazi kihívás a zenekarnak és élvezet a közönségnek.

A Dohnányi Zenekar, Magyarország egyik legnépszerűbb és legsikeresebb zenekara a tavalyi nagy sikerű koncert után tér vissza a Wiener Konzerthausba. Az est szólistája Balázs János, a világhírű és briliáns zongoravirtuóz, aki Cziffra György nyomdokaiba lépve Rachmaninov Zongoraversenyének egyedülálló interpretációjával lép a közönség elé. A koncertet Hollerung Gábor, világhírű zenepedagógus és karmester vezényli.

A koncert a Cziffra Fesztivál keretében kerül megrendezésre.

Támogató: Miniszterelnökség, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Műsor

Rachmanyinov: 3. (d-moll) zongoraverseny op. 30,

Dohnányi: Szimfonikus percek op. 36

Williams: Harry Potter szvit

Előadások

   Jelenleg az előadásnak nincs időpontja.