Balázs János és a Kroó György Zeneiskola Zenekarának koncertje

Program leírás

Koncertsorozat Kroó György halálának 25. évfordulója alkalmából, a Cziffra 100 keretében
Műsorvezető: Mácsai János zenetörténész
Közreműködik: a Kroó György Zeneiskola Szimfonikus Zenekara
Vezényel: Füzesséry Attila

A Kroó György emlékhangverseny-sorozat mai koncertjén Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész lép a színpadra a Kroó Zeneiskola Szimfonikus Zenekarának közreműködésével. A Kroó György Zeneiskola a Cziffra Fesztivál állandó partnereként a fesztivál Mesterakadémiájának ad otthont.
A mai hangversenyre Balázs János főként Liszt életművéből válogat. Fantáziák, rögtönzések magyar dallamokra. Ez is lehetne az este címe, hiszen elhangzik többek között a Magyar Fantázia, mely a rapszódiákhoz hasonlóan főként a cigánymuzsikusok körében népszerű melódiákat, verbunkos dallamokat, különböző tánc anyagokat dolgoz fel. Elhangzik majd a magyar rapszódiák közül a hatodik, megszólal az a Valse-impromtu is, amit bár az utóbbi időben kevéssé hallhatunk a koncertszínpadokon, Cziffra György előszeretettel vette fel programjába. A fináléban Brahms és Strauss világát idézi meg a szólista, Cziffra György, valamint Balázs János virtuóz átiratában.

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.
Regisztráció: jelentkezes@kroo.hu

(A Cziffra György-emlékév és a Kroó György Zeneiskola közös rendezvénye)

Műsor

Liszt: Magyar Fantázia, Km.: Kroó György Szimfonikus zenekar, zenekarvezető: Füzesséryné Dudás Eszter, Vezényel: Füzesséry Attila
Liszt: Valse impromptu,
Liszt: 6. magyar rapszódia,
Brahms-Cziffra-Balázs: 2 magyar tánc,
Strauss-Balázs: Reminiszcencia parafrázis

Előadások

   Jelenleg az előadásnak nincs időpontja.