Cziffra days in Imola

Ifjabb Sárközy Lajos és zenekara, és Balázs János

Program leírás

Közreműködik: Ifjabb Sárközy Lajos és zenekara,  Balázs János (zongora)

Határtalan érzelem, szabadság és emberfeletti technika: ez jellemzi Cziffra György zongorajátékát, amelyet az Imolai Múzeumban ünnepelnek. Az Emilia Romagna Fesztivál július 10. és 11. között két napon át emlékezik a világhírű zongoristák között egyedülálló, 101 éve született művészre. Balázs János díjnyertes magyar zongoraművész Cziffra hagyatékát, a klasszikus zene ritkán hallható improvizatív arcát mutatja be. Továbbá kiállításon ismerkedhet a közönség Cziffra György történetével, a budapesti bárokból induló virtuóz zongoraművész hollywoodi filmszerű életével, aki világhírű szupersztár lett. Emberfeletti improvizációs képességeit koncertsorozat idézi fel, neves magyar zenészek vendégszereplésével, a „zene szabadsága” jegyében.

A sorozat időrendben második koncertje az improvizációt idézi fel a színpadon. Közreműködik Balázs János zongoraművész és Ifj. Sárközy Lajos és Zenekara. Bár a koncert klasszikus, a hagyományos cigányzene különleges hangszere, a „cimbalom” is helyet kap majd.

Jegyárak: Teljes árú jegy: 10 EUR, Kedvezményes jegy (65 év fölöttiek és 25 év alattiak részére): 7 EUR, Diákjegy (25 éves korig): 5 EUR. 10 éves korig ingyenes.

Műsor

Bartók: Romanian Dances

Haydn: Gypsy Rondo

Hubay: Csárdás No.3

Sárközy: Fierce Dance

Liszt: Medley (Liebestraum – Hungarian Fantasy – Hungarian Rhapsody No.2

Legrand: The Umbrellas of Cherbourg

Saraste: Zigeunerweisen

Puccini-Balázs: Lauretta arias

Ponce-Balázs: Estrellita

Brahms-Cziffra-Balázs: 5th Hungarian dances

Liszt: Hungarian rhapsody No. 6

Strauss-Balázs: Reminiscence paraphrases

Előadások

   Jelenleg az előadásnak nincs időpontja.