Cziffra Fesztivál – Balázs János zongoraestje

Cziffra György zalaegerszegi koncertjének 40. évfordulója alkalmából

Program leírás

Közreműködik: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész és Farkas Ignác Jászai Mari-díjas színművész, rendező, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház örökös tagja

Sokat adott Európának és a világ kultúrájának Cziffra György zongoraművész. A Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ, Hangverseny- és Kiállítóterem nyitóhangversenye a Cziffra Fesztivál keretei között a művész 1983-as zalaegerszegi koncertjének állít emléket. Műsoron a 40 évvel ezelőtti hangverseny repertoárja kiegészítve Cziffra György Ágyúk és virágok című önéletrajzi könyvéből felolvasott részlettekkel Farkas Ignác tolmácsolásában. Cziffra zongoraművészi öröksége Liszt és Dohnányi nyomdokain egy olyan előadói hagyományt képvisel, amelyben ott él a 19. század nagy előadóinak hatása, amelyet áthat az improvizáció könnyedsége, és amelyben a különböző stílusok folyamatos párbeszédet folytatnak egymással. Ez a hagyomány elevenedik meg Balázs János játékában is, aki ezen az esten is bizonyítja majd, hogy „a klasszikus zene 21. századi interpretálását lebilincselően, a legmagasabb technikai felkészültséggel szolgálja”.

Az esemény szünetében ez egyszeri alkalommal lehetőség lesz a Fesztivál borát, a Takler Pincészet által készített limitált kiadású Rubatot megkóstolni, amelyet az érdeklődök a büfében vásárolhatnak meg.

A koncert után a Cziffra György életéről szóló „Cziffra 100 – Tele van a két kezem boldogsággal” című film kerül levetítésre (rendező és forgatókönyvíró: Petrovics Eszter; producer: Lajos Tamás)

 

Kiemelt szponzor: MVM

Jegyár: 4000 Ft (Egerszeg Kártya kedvezmény érvényesíthető).

Jegyek vásárolhatók nyitvatartási időben a Keresztury Dezső VMK-ban, valamint online a www.kereszturyamk.hu oldalon.

Műsor

Schubert: Asz-dúr impromptu op. 90

Chopin: Asz-dúr (hősi) polonéz, op. 53

Liszt: É-dúr polonéz

Liszt: Valse-impromptu

Chopin: Esz-dúr keringő, op. 18

Chopin: Asz-dúr ballada, op. 47

Liszt: Szerelmi álmok

Schumann-Liszt: Widmung

Liszt: 6. magyar rapszódia 

Előadások

   Jelenleg az előadásnak nincs időpontja.