Cziffra György emlékkoncert

Program leírás

Közreműködnek a Cziffra Fesztivál 2022 Tehetség-díjasai: Eszenyi Zsombor (klarinét) és Berecz Mihály (zongora), valamint Balázs János (zongora)

(A Cziffra György-emlékév és az AJAMK közös koncertje)

“Cziffra György neve, az emögött megbúvó művészi gondolkodás és tettek egyik legfontosabb aspektusa, hogy ráirányítsuk a figyelmet az arra érdemesekre” – fogalmazott egy interjúban Balázs János, aki ezúttal a Cziffra Fesztivál 2022-es Tehetség-díjasaival, Eszenyi Zsombor fiatal klarinétművésszel és Berecz Mihály zongoraművésszel áll közösen színpadra. Az esten a zongora mellett a klarinété lesz a főszerep, Eszenyi Zsombor a háromszoros Oscar-díjas Rózsa Miklós szonatináját játssza, majd Berecz Mihállyal kiegészülve adják elő Brahms élete utolsó kamaradarabjainak egyikét, a No. 1-es f-moll szonátát, mely a klarinét repertoárjának mesterdarabja. Elhangzik az eredetileg klarinétra íródott op. 73-as Fantasiestücke is. Felütésként Balázs János többek között a Villa d’Este szökőkútjai című kompozíciót adja elő az esten, mely Liszt Ferenc Itáliában tett utazásainak emlékét idézi fel.

A koncert díjmentesen látogatható, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni lehet itt: https://www.kult13.hu/jegyvasarlas/?event=73078

A koncert a XIII. kerületi Önkormányzat támogatásával valósul meg.

Műsor

Liszt: A villa d’Este szökőkútjai
Strauss-Cziffra-Balázs: Reminiszcencia parafrázis
Rózsa Miklós: Szonatina szóló klarinétra, op. 27
Liszt: 12. Magyar rapszódia
Schumann: Fantasiestücke, op. 73
Brahms: f-moll szonáta, op. 120 no. 1

Előadások

   Jelenleg az előadásnak nincs időpontja.