Egy európai magyar, Szabó Ákos életműkiállítása

Rendhagyó tárlatvezetés és Balázs János zongorakoncertje

Program leírás

Egy európai magyar címmel 2021. november 6. és 2022. január 31. között a székesfehérvári Szent István Király Múzeum  – Csók István Képtárban tekinthető meg Szabó Ákos életműkiállítása.

Szabó Ákos festőművész, grafikusművész a kortárs európai és magyar képzőművészet korszakos, kiemelkedő alkotója. 1936-ban született Budapesten, magyar identitású művészként fél évszázada Franciaországban él. Nagyszabású életműve számos jelentős múzeumban megtalálható, azonban munkásságának magyarországi átfogó bemutatására még nem került sor. Az életművét bemutató kiállítás székesfehérvári megrendezését a Nemzeti Kulturális Alap, Összművészeti Programok Kollégiuma kiemelten támogatja. A tárlatot a Tóth Norbert Kurátori Iroda Kft. valósítja meg.

A Szent István Király Múzeum – Csók István Képtárban három nagyméretű teremben Szabó Ákos közel nyolcvan alkotása kerül bemutatásra, átfogva a művész teljes életművét. A tárlat a korai munkáktól az életmű gerincét adó főműveken át a legutóbbi alkotásokig válogat.

2022. január 6-án a kiállítás vendége lesz egy rendhagyó tárlatvezetés keretében Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, aki a tárlatvezetést követően egy koncerttel kedveskedik a közönség számára.

Az esemény a Cziffra György-emlékév és a Szent István Király Múzeum közös rendezvénye.

Előadások

   Jelenleg az előadásnak nincs időpontja.