Estély a vörös kertben – Tárlatvezetés

aatoth franyo kiállítása

Program leírás

aatoth franyo 1978-ban Victor Vasarely révén jutott ki Párizsba és az École des Beaux-Arts-on szerzett diplomát. Első franciaországi kiállítását Cziffra György segítette megvalósulni, alkotásaival már a világ szinte minden részén találkozhatunk. Képeinek meghatározó elemei a groteszk, lényegükre redukált alakok, motívumok, amelyek által érvényre jut a művész világról alkotott képe és üzenete.

A sokat utazó és zenekedvelő művész 2010-ben a thaiföldi dzsungelben épített műtermet, személyes élménye a körülötte elterülő őserdő pusztulása. Így a korábbi szatirikus, groteszk jeleneteket, egyre inkább felváltották képein a természeti elemek, melyekkel környezetvédelmi kérdésekre reflektál.

A művész kiállítása a Cziffra Fesztivál szervezésében, a MOMkult – Hegyvidék Galéria és a Várfok Galéria közreműködésével valósul meg. A festményeket a Várfok Galéria biztosítja.

Köszöntőt mondott: Fonti Krisztina alpolgármester; A kiállítást megnyitotta: Fazekas Gergely zenetörténész

Virtuális tárlatvezetés Kovács Krisztina művészettörténész, a Várfok Galéria művészeti vezetőjének, valamint Kallós Judit, a Hegyvidék Galéria művészettörténészének közreműködésével: február 16. (kedd) 18:00 órakor

A kiállítás online tárlatvezetését a lenti videóban tekintheti meg, melyet Kovács Krisztina művészettörténész, a Várfok Galéria művészeti vezetője és Kallós Judit, a Hegyvidék Galéria művészettörténésze tart, és amelyen lehetőség nyílik közelebbről megismerni a festőművész alkotásait, művészetének, képi világának sajátosságait, valamint aatoth franyo és Cziffra György kapcsolatának, barátságának momentumait.

Kiemelt szponzor: MVM

Virtuális kiállítás

A 2021. február 10-i kiállításmegnyitóról készült videó megtekinthető itt. A felvételt a Hegyvidék Televízió (HTV) készítette.

Virtuális tárlatvezetés megtekinthető itt.

 

Virtuális tárlat:

Előadások

   Jelenleg az előadásnak nincs időpontja.

Korábbi online közvetítés