Fókuszban a fiatalok | Kompozíció és improvizáció

Ifj. Balázs Elemér és Oláh Krisztián koncertje

Program leírás

A Cziffra Fesztivál évek óta elkötelezett támogatója a jövő előadóművészi generációinak, amelynek keretében nemcsak anyagi és erkölcsi elismerésekkel, hanem fellépési lehetőségeket és szakmai mentorálást biztosítva igyekszik segíteni a tehetséges fiatalok kibontakozását. A Fókuszban a fiatalok sorozat következő koncertjén Ifj. Balázs Elemér és Oláh Krisztián, a 2023. évi Cziffra Fesztivál Kreatív Művész-díj nyertesei lépnek színpadra.

A koncert kapcsán ifj. Balázs Elemér, a Junior Prima Díjas zongorista-zeneszerző így fogalmazott: „Műsoromat elsősorban az intuitív darabok köré építettem fel. Úgy gondolom, a Chopin-prelűdök mélysége már alapjában véve megadja a koncert hangulatát, amit Cziffra fantasztikus átiratával és a saját, új kompozícióimmal tarkítok. A saudade egy portugál kifejezés, amely az elvágyódás kettősségét írja le. Ez a kettősség az összes darabban fellelhető lesz.” Oláh Krisztián, szintén Junior Prima Díjas zongorista-zeneszerző, aki ösztönös improvizációival szintén kitűnik a mai fiatal jazzelőadók sorából, az utóbbi időben keletkezett darabjaiból is kóstolót ad, így ősbemutatóra is készülhet a közönség.

 A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával.

(A Cziffra Fesztivál és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjtemény közös koncertje)

Támogató: Miniszterelnökség, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Kiemelt szponzor: MVM

Előadások

   Jelenleg az előadásnak nincs időpontja.