Hommage á Cziffra

Szegedi Szimfonikus Zenekar hangversenye

Program leírás

Közreműködik:

Szabó Marcell (zongora), vezényel: Medveczky Ádám

A Szegedi Szimfonikus Zenekar orosz estjének szólistája Szabó Marcell zongorista, aki fiatal kora ellenére számos nemzetközi és hazai díjat tudhat magáénak. 2018-ban elindította az Orosz Zenei Fesztivált, melynek művészeti vezetője. 2019-ben Cziffra Fesztivál Tehetség-díjban részesült. Az utóbbi évben olyan helyeken adott hangversenyt, mint az amszterdami Concertgebouw, a bécsi Konzerthaus, a birminghami Town Hall, a hamburgi Elbphilharmonie és a drezdai Musikfestspiele. Az orosz zene, ezen belül is Rachmaninov zenéje örök vonzalom számára: különleges, oroszos dallamai, formai és harmóniavilága rendkívül közel állnak hozzá.

(A Cziffra Fesztivál és a Szegedi Szimfonikus Zenekar közös koncertje)

A koncertre jegyek válthatók a Filharmónia szegedi jegyirodájában (Klauzál tér 7.), a jegymester.hu internetes oldalon és koncert előtt a helyszínen.

FIGYELEM! A 194/2021. (IV.26.) Kormányrendeletnek megfelelően a koncerten a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorú nézők vehetnek részt! A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány felmutatásával történik a belépéskor!

 

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Műsor

Műsor:

S. Rachmaninov: 2. (c-moll) zongoraverseny op.18

(szünet)

P. I. Csajkovszkij: 6. (h-moll, “Patetikus”) szimfónia op.74

Előadások

   Jelenleg az előadásnak nincs időpontja.