DOOMY – MIHÁLYI Bálint festőművész kiállítása

Kiállítás a Cziffra Fesztivál képzőművészeti pályázatán nyertes fiatal művész alkotásaiból

Program leírás

Kurátor: Kallós Judit

A Cziffra György Fesztivál keretében a MOM Kulturális Központ Reich Károly Galériájában évről-évről megvalósuló kiállítások folytatják azt a kezdeményezést, missziót, amelyet Cziffra György indított útjára 1973-ban. A zongoraművész, alapítványt létrehozva, élete végéig azon dolgozott, hogy a tehetséges művészeket segítse. A zenészek mellett a képzőművészeket is támogatta, így rendszeresen szervezett kiállításokat a Senlisban található alapítvány központjában, a Saint-Frambourg kápolnában. A Cziffra György Fesztivál, követve a hagyományokat, így évről-évre nemcsak változatos zenei programokkal, hanem kiállításokkal is várja az érdeklődőket.

A Fesztivál zenei programjaiban a kezdetek óta kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek támogatására. 2024-ben a pályakezdő képzőművészek számára is bemutatkozási lehetőséget biztosít, egy a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő- és képgrafika szakos hallgatói között meghirdetett pályázattal, amelynek idei győztese, Mihályi Bálint, az MKE festő szakos hallgatója.

MIHÁLYI Bálint

A Magyar Képzőművészeti Egyetemen, korábban Révész László László, jelenleg pedig Szabó Attila mesterosztályának festő szakos hallgatója. Érdeklődésének középpontjában a virtualitás áll, amelyet különböző médiumokon keresztül jár körbe. Munkáit főként a poligonális struktúrák szervezik, amelyeket mint a digitális terek alkotóelemeit jeleníti meg. Mindez festészetében főként sebmentesen csonkított, szétbontott avatárok formájában jelenik meg. Művészetében fontos kiindulópontot a korai videójátékok grafikai megjelenése.

Kiállításmegnyitó:

  1. február 11. (vasárnap) 17:00

 

Köszöntőt mond:

Szurcsik József képzőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszékének docense, a képgrafika specializáció szakirány vezetője

 

A kiállítást megnyitja:

Kallós Judit művészettörténész, a Hegyvidék Galéria művészeti vezetője

A kiállításmegnyitón való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni a szervezes@cziffrafesztival.hu e-mail-címen lehet.

A kiállítás megtekinthető 2024. február 12-től március 31-ig a MOM Kulturális Központ nyitvatartása szerint, a programoktól függően.

( A Cziffra Fesztivál, a MOMkult és a Hegyvidék Galéria közös eseménye)

Támogató: Miniszterelnökség, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Kiemelt szponzor: MVM

Képillusztráció:

 Mihályi Bálint: Hiro Protagonist II., 2023; akril, vászon, 90 × 120 cm

Előadások

   Jelenleg az előadásnak nincs időpontja.