Liszt Magyar rapszódiái

Király Csaba zongoraestje

Program leírás

A Cziffra György-emlékév kapcsán Király Csaba Liszt-díjas zongoraművész nagyszabású hangversenyműsorra vállalkozik 2021. október 11-én este 7 órakor a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának Fricsay-termében. A nem mindennapos hangversenyre a művész Liszt Ferenc magyar rapszódiái közül tizeneggyel készül, mellyel Cziffra Györgyre, a legendás zongoraművészre kíván emlékezni.
A magyar rapszódiák Liszt magyar zenei stílusának egyik legjellemzőbb megnyilatkozásai, összekapcsolják az európai és magyar hagyományt, a műzenét és a korabeli népies zenét. A rapszódiák – jellemző csillogásuknak, virtuóz jellegüknek, szabad előadásmódjuknak köszönhetően – a koncertéletben évtizedek óta mind a zongoristák, mind a befogadó közönség kedvenc repertoárjává váltak. A művész ez alkalomból a kevésbé népszerűeket tűzi műsorra, azzal a határozott előadói koncepcióval, hogy a koncerten a rapszódiák nem populáris sikerdarabokként hangoznak el, hanem azok zenei mondanivalóját, művészi tartalmát kívánja inkább megmutatni a hallgatóságnak. Ezzel az elgondolással Cziffra – legendás virtuozitásán felül – a fenomén zongorista művészi játékának mélységeit szeretné felidézni.
A hangverseny páratlan művészi teljesítménynek számít, mindenképp alapos zenei és technikai felkészültséget kíván az előadótól.
Az est műsorvezetője Várnagy Andrea Liszt-díjas zongoraművész.

(A Cziffra György-emlékév és a Liszt Ferenc Társaság közös koncertje)

A koncertre a belépés díjtalan.

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Előadások

   Jelenleg az előadásnak nincs időpontja.