Giovanni Bertolazzi Photo1 (1)

Giovanni Bertolazzi

zongoraművész

2021-ben Giovanni Bertolazzi 2. díjat, valamint öt további különdíjat nyert a Budapesti Liszt Ferenc Nemeztközi Zongoraversenyen.

Az 1998-ban Veronában született Giovanni jelenleg Epifanio Comis irányítása alatt tanul.
Több mint 40 díjat nyert nemzetközi zongoraversenyeken, köztük az ochsenhauseni „Siegfried Weishaupt” zongoraverseny I. díját (2017), a nápolyi „Sigismund Thalberg” Nemzetközi Zongoraverseny I. díját (2018) és a 4. díjat. a „Ferruccio Busoni” Nemzetközi Zongoraversenyen Bolzanóban (2019). 2019 júniusában Milánóban megkapta az „Alkan Award for Piano Virtuosity” díjat. 2020 januárja óta Giovannit művészileg támogatja a „Musica con le Ali” Kulturális Egyesület.

Giovanni olyan jelentős koncerthelyszíneken lépett fel, mint a velencei Teatro La Fenice, a Sacile-i Fazioli Koncertterem, a firenzei Palazzo Pitti, a palermói Teatro Politeama Garibaldi, a budapesti Zeneakadémia, az ochsenhauseni Landesmusikakademie, a tallinni Kadrioru Kunstiwaymuuseum, vagy a londoni Steinway Hall. Eddigi pályafutásában kiemelkedő fellépése Nemzeti Filharmonikus Zenekarral (Vajda Gergely vezényletével), az Orchestra del Teatro la Fenice-vel (Maurizio Dini Ciacci vezényletével) és az Orchestra Sinfonica Siciliana-val (Daniel Smith vezényletével). Hivatalos fellépője volt a világ leghosszabb koncertzongorája, a 3,33 m hosszú BORGATO Grand-Prix 333 zongora első nyilvános bemutatójának.

Giovanni Bertolazzi 10 évesen kezdte zongoratanulmányait. Bachelor fokozatát a „B. Marcello” Velencei Konzervatóriumban szerezte, Massimo Somenzi tanítványként. Ezt követően úgy döntött, hogy Epifanio Comis-nál folytatja zongoratanulmányait az „V. Bellini” Catania Állami Zenei Intézetében, ahol kiváló kitüntetéssel szerzett mesterdiplomát. Tanulmányai során több olyan neves zongoraművész és tanár mesterkurzusán is részt vett, mint Lily Dorfman, Joaquín Achúcarro, Matti Raekallio, Violetta Egorova, Boris Berezovsky és Jean-Efflam Bavouzet.