Gyúró András 02. Nem Kell Kredit 3

Gyúró András

ütőhangszeres művész

A Cziffra Fesztivál Ifjú Tehetség-Díjasa (2020)

Gyúró András 2007. augusztus 23-án született Budapesten. Jelenleg a XVI. kerületi Szerb Antal Gimnázium 7. osztályos tanulója, 13 éves.

Eddig a Kőbányai Szent László Általános Iskolába járt ének-zene tagozatra. Az iskola kórusával nagyon sok fellépésen vett részt. Kiemelt arany díjat kaptak az Éneklő Ifjúság minősítő versenyén, és énekeltek Szőnyi Erzsébet zenepedagógus 95 éves születésnapja alkalmából rendezett koncerten.

Vers- és prózamondó versenyeken is sikeresen szerepelt. 2018-ban a kerületi versmondó versenyen harmadik, míg 2019-ben második helyezést ért el. Prózamondásban megnyerte a kerületi fordulót, a fővárosi megmérettetésen pedig második lett.

Munkája elismeréseként 2018-ban megkapta a Jó tanuló-kiváló zenész díjat.

2012-ben jelentkezett a Kroó György Zene- és Képzőművészeti Iskolába, ahol zeneovival kezdett, majd az ütőhangszereket választotta. A zeneiskola tanulmányi versenyein rendszeresen kiemelt arany minősítést szerez.

2018-ban harmadik helyezést ért el korcsoportjában a IX. Maros Gábor ütőhangszeres verseny országos döntőjében, 2019-ben pedig arany minősítést kapott a IV. Konrád Péter fővárosi ütőfesztiválon. Tanára: Juhász László.

Oszlopos tagja a Kroó Szimfonikus zenekarnak. A zenekar tagjaként Bulgáriában, Szlovákiában és Lengyelországban turnézott, ahol az Erasmus+ program ösztöndíjasaként szerepelt, illetve szakmai kurzusokon vett részt. Közreműködött továbbá a zenekar kőbányai fellépésein és a Müpa Fesztivál Színházában megrendezett koncertjein.

2020 februárjában vehette át a Cziffra Fesztivál Ifjú Tehetség-díjat.