Jazzkívánságműsor

Cziffra Fesztivál az Esterházy-kastélyban

Program leírás

Közreműködik: Sárik Péter Trió, Szőke Nikoletta

A Sárik Péter Trió műsorán a közönség kedvenc nemzetközi slágereinek jazz-feldolgozásai hangzanak el. A produkcióban Szőke Nikolettával a legkülönfélébb dalokat állítják színpadra a jazz nyelvén tolmácsolva azt a hallgatóságnak, külön a Cziffra Fesztiválra összeállított, új repertoárral. Előadásuk révén a nézők -és nemcsak a haladó jazzfogyasztók- egy egészen új szemszögből ismerhetik meg a közkedvelt dalokat, egyszerre kóstolhatnak bele a kortárs jazz, a popzene, és az improvizáció világába. A fesztivál névadójának, Cziffra Györgynek a rögtönzéseihez hasonlóan, ez alkalommal is a fellépő művészek szenvedélye, a pillanat ereje és a szabad örömzenélés tölti majd be a koncerttermet.

(A Cziffra Fesztivál és az Esterházy-kastély közös programja)

Jegyértékesítés a www.jegymester.hu weboldalon és a fertődi Esterházy-kastély jegypénztárában.

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

 

Előadások

   Jelenleg az előadásnak nincs időpontja.

Cziffra Fesztivál – Bárest

Hot Jazz Band és Sárközy Lajos és zenekara

Program leírás

A pesti éjszaka élni akar! Megszokott helyszínen, a MOMKult Színháztermében idézi meg a Hot Jazz Band, valamint Sárközy Lajos és Zenekara a II. világháború utáni Budapest kávéházi életét, melynek szerves része volt nem csak a ropogós csárdás, a tengerentúli jazz és a cikázó hegedűszó, de Cziffra György zongorajátéka is. A bárok és lokálok jelentette sokszínű és végtelen kavalkád, ahol nincsenek korlátok, műfaji határok, csakis örömzene, a világégés utáni újrakezdés mellett egy új esély szimbóluma is, melynek keretében ismét szárnyra kaphatott Cziffra György ellentmondást nem tűrő tehetsége és virtuozitása. A kitartás, a lázadás, a megalkuvás és a felhőtlen szórakozás ellentmondásos miliője tárul elénk, melynek mércéül szolgáló tanulságai lépten nyomon tetten érhetőek a később világhírűvé vált Cziffra György bravúros és önazonos játékban.

Műsorvezető: Bősze Ádám

 

Kiemelt szponzor: MVM

Jegyinformáció:

Földszint (asztalos ültetés):

2 fős asztalok: 14.000 Ft/asztal, 4 fős asztalok: 26.000 Ft/asztal, 6-10 fős asztalok: 36.000 Ft/ asztal

Karzat (széksoros ültetés): 3.900 Ft/fő

Előadások

   Jelenleg az előadásnak nincs időpontja.

Az Improvizáció – Snétberger Ferenc, Szakcsi Lakatos Béla, Tony Lakatos

Cziffra György Fesztivál

Program leírás

Aki hallott már improvizációs koncertet, az tudja, milyen sajátos varázsa van egy ilyen alkalomnak. Itt bármi megtörténhet, szerencsés véletlenek, tudatos és tudattalanul felbukkanó ötletek vezetik a zenészeket és a közönséget. Évek alatt megszerzett mesterségbeli tudás és a pillanat ereje találkozik rögtönzés közben.

Különösen akkor izgalmas kirándulás ez, ha három olyan nagynevű muzsikus, három olyan erős egyéniség találkozik a színpadon, mint ezen az estén. Snétberger Ferenc gitárművész évek óta nemcsak műveli, hanem oktatja is, hogyan kell hatásosan és jól rögtönözni. Régi barátja a Németországban élő Tony Lakatos, aki a világ egyik legelismertebb szaxofonművésze. A zongoránál az újdonságokra állandóan nyitott Szakcsi Lakatos Béla. Ismerik azt, amikor három jazzlegenda beszélget? Csakhogy ez most nem vicc.

Műsorvezető: Becze Szilvia

 

Kiemelt szponzor: MVM

Előadások

   Jelenleg az előadásnak nincs időpontja.